Mathildan Marina

Salon saariston helmi

Maria Rantanen Mathildan Marina

Mathildedalin alue valloittaa vierailijansa sydämen. Autoilija saapuu satamakylään pujottelevaa pikkutietä pitkin, jonka varrelta hän löytää kyläkouluja ja pieniä käsityöläisputiikkeja. Hotelli-ravintola Mathildan Marinan lähestyessä tie kaartaa alas lehtipuiden varjostamaan tietä pitkin ja alhaalla kimaltaa liplattava vesistö. Tämän idyllisempää lomakohdetta ei Suomesta löydy.

Mathildan MarinaMathildedalin alueelta löytyy mm. golf-kenttä, laskettelukeskus, bike park, Teijon kansallispuisto, tennis- ja padelkentät, kahviloita, käsityöläispajoja, suklaa- ja muita puoteja sekä alpaca beachin alpakoita


Maria Rantanen on toiminut Mathildan Marinan yrittäjänä miehensä kanssa jo vuodesta 2013. ”Sanoin miehelleni, että mennään ja yritetään yksi vuosi, olen aina haaveillut tällaisen kesäkahvilan pitämisestä”, Maria kertoo. Kylän vastustamaton vetovoima on houkutellut mukaansa vuosien varrella uusia yrittäjiä, yrityksiä ja vierailijoita. ”Sanotaan näin, että ehkä lähdin tähän mukaan tunteella, enkä niinkään laskemien mukaan”, Maria hymyilee. Paikan päällä asian ymmärtää kyllä. Pieni kylä pikkupuoteineen ja kaunokirjaimin kirjailluin tienvarsiviittoineen valloittaa kenen tahansa sydämen. 

maria rantanen mathildan marina

Mathildan Marinan palvelukokonaisuuteen kuuluvat itse ravintola, kokous- ja saunatilat, palju, 6 hotellihuonetta, ulkokuntosali, lentopallokenttä sekä satamapaikat lähes 300 veneelle. Isommat ryhmät majoitetaan vaivatta yhteistyössä alueen muiden majoitustoimijoiden kanssa.

Ei merta edemmäs kalaan

Korona-aikana Suomessa myytiin paljon veneitä ja matkailuautoja. Suomalaiset ovat oppineet, että kotimaassakin on paljon nähtävää ja lähimatkailu voi olla aivan yhtä rentouttavaa kuin ulkomaan matkatkin.

mathildan marinaYläkerran hotellihuone omalla parvekkeella ja merinäkoalalla buukataan yleensä jo keväällä täyteen


Ravintolan menussa suositaan lähituotantoa, lähipellon perunaa ja oman meren kalaa. Kesän ikisuosikki on paistetut ahvenet, Kaitalan-tilan Annabelle -perunoiden ja tillipeston kanssa. ”Myös saaristolaislautanen ja muut kala-annokset, kuten kalakeitto, maistuvat vieraillemme”, Maria kertoo. Noin joka toinen asiakas kysyy, mistä kala on lautaselle tullut. ”Varsinkin jos kalastavat itse, niin varmasti kiinnostaa kalan alkuperä ja tuoreus”, Maria kertoo. Myös karitsa on luomua ja tulee läheltä, Peltosaaren lammastilalta. Salaatit kasvatetaan Vaanelan puutarhassa ja ravintolan etuovella on lisäksi myynnissä lähitilan luomujäätelöä.

lepola drinks marhildan marinaLepola Drinks valmistaa Mathildan Marinalle aitojen makujen siidereitä ja limonadeja 

Ammattikeittiö- ja lämpöpumppuhuollot luotettavasti MV-Jäähdytykseltä

Maria tutustui MV-Jäähdytykseen vuonna 2021, kun keittiön tiskikone alkoi reistailemaan. ”Soitin MV-Jäähdytykselle ja kone korjattiin nopeasti”, Maria kertoo. Korjauksen jälkeen Maria sai tarjouksen myös huoltosopimuksesta ja siitä saakka MV-Jäähdytyksen kautta on huollettu lähes kaikki talon laitteet. 

mathildan marina keittiöhuolto mv-jäähdytysHuoltosopimus tuo Marian mukaan turvaa ja mielenrauhaa, kun
laitteet tulevat sopimuksen myötä järjestelmällisesti huollettua


”Meillä on myös ilmavesilämpöpumppu, joka ei ollut oikeastaan koskaan toiminut täydellisesti”, Maria jatkaa. Lämpöpumpun asentajat kävivät katsomassa pumppua useaan otteeseen, mutta eivät oikein koskaan saaneet laitetta sellaiseen kuntoon, ettei se jatkuvasti hälyttäisi. ”Nyt MV-Jäähdytykseltä tuli kuitenkin asentaja, joka oli aidosti kiinnostunut perehtymään laitteeseen ja selvittämään, miksi se ei toimi kunnolla”, Maria kertoo. MV-Jäähdytys näkee vaivaa sen eteen, että laitteet myös pysyvät kunnossa.

Mathildan Marina on erityisesti veneilijöiden suosiossa

Satamassa käy kesäisin paljon veneilijöitä. ”Olemme valtaväylistä kuitenkin hieman sivussa, joten olemme tehneet muiden satamien kanssa yhteistyötä”, Maria kertoo. Mathildan Marinan edessä olevan Kemiönsaaren voi kiertää veneellä ja paikalliset satamayrittäjät keksivät sille yhdessä nimen – Koillisväylä. ”Olimme venemessuilla edustamassa Koillisväylää ja kyllä ihmiset pysähtyivät sitä ihmettelemään”, Maria nauraa. Koillisväylään kuuluu nyt yhteensä 6 satamaa ja mahtava yhteisö.

Maria toivottaa uudet ja vanhat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi viettämään ikimuistoisia kesäpäiviä idylliseen satamakylään. Majoitusvaraus Mathilan Marinaan kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Sesonki alkaa jo vapun tienoilla ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Lue tästä lisää MV-Jäähdytyksen ammattikeittiöpalveluista sekä huoltosopimuksista!