Urakointi – 50 vuoden kokemuksella – MV-Jäähdytys

Urakointi

Suunnittelemme ja toteutamme jäähdytys-, kylmä-, pakaste-, olosuhdehallinta- ja lämmitysratkaisuja
useille eri aloille ja tarpeisiin valtakunnallisesti. 


Kylmätekniikan projekti- ja suunnittelupalvelut

Yli 50 vuoden kokemuksella

Projektipäällikkömme ovat alansa asiantuntijoita, jotka kykenevät suunnittelemaan ja toteuttamaan vaativammatkin jäähdytys- tai lämmitysjärjestelmät. Asiakkaitamme ovat mm. rakennusliikkeet, teollisuuslaitokset, putkiliikkeet, kiinteistöhuoltoyhtiöt, taloyhtiöt, kiinteistöt, omakotitaloasujat sekä laitevalmistajat.

Tutustu lisää urakointipalveluihimme

 • Jäähdytysjärjestelmät
  • Prosessin jäähdytys ja vedenjäähdyttimet
  • Ilmastoinnin jäähdytys ja tuloilman jäähdytys
  • Split- ja multisplit -järjestelmät
  • Vapaajäähdytys
  • VRV/VRF -järjestelmät
  • Serveritilojen ja konesalien jäähdytys
 • Kylmä- ja pakastetilat

Jäähdytysjärjestelmät

Jäähdytysteknologiaa tarvitaan esimerkiksi kiinteistöjen ilmastoinnin jäähdytyksessä eli tila- ja tuloilmajäähdytyksessä, lämpöä tuottavissa serveritiloissa, varastoissa, terveydenhuollon magneettikuvaushuoneissa sekä teollisuuden prosessien jäähdytyksessä.

Asennuksen jälkeen annamme toiveiden mukaan konsultointiapua, teemme kylmäaineanalyysejä, neuvomme haastavissa käyttötilanteissa ja annamme käytönopastuksia. Tiesithän muuten, että MV-Jäähdytyksen asentamiin jäähdytysjärjestelmiin on mahdollista saada 12kk jatkotakuuta kaupan päälle?

Lämmitys kaikkiin kiinteistöihin

Asennamme ilmastoinnin jäähdytysjärjestelmät sekä suuriin että pieniin kohteisiin ympäri Suomen. Hyvin suunniteltu ilmastoinnin jäähdytysjärjestelmä mahdollistaa niin lämpötilan kuin kosteudenkin määrittelyn, ja toimiva ilmastoinnin jäähdytys takaa miellyttävän asiakas- ja työskentely-ympäristön. Asennamme ilmastoinnin jäähdytysjärjestelmät sekä suuriin että pieniin kohteisiin. Edustamme tasapuolisesti kaikkia markkinoilta löytyviä laitemerkkejä, sillä asiakkaan tarve ja etu on meille kaiken keskiössä.

Toimitamme jäähdytysratkaisuja vaativiin kohteisiin kuten hotellit, sairaalat, lentokentät, toimistot, kauppakeskukset ja erilaiset tuotantotilat. Ratkaisuissamme pyrimme aina hyödyntämään lauhdutuslämmön talteenottoa sekä vapaajäähdytystä. Kokeneet myyjämme sekä kylmäsuunnittelijamme etsivät sinulle mahdollisimman energiataloudellisen ja investointikustannuksiltaan parhaan ratkaisun.

Jäähdytys kuuluu kriittisesti teollisuuden prosesseihin. Suunnittelemme ja asennamme teollisuuden prosessin jäähdytysjärjestelmät huomioiden samalla laitteistojen energiatehokkuuden sekä kokonaishyötysuhteen. Teollisissa prosesseissa energian tehokas käyttö on tärkeää niin kustannustehokkuuden kuin ympäristövaikutustenkin kannalta.

Vapaajäähdytys tarkoittaa sitä, että jäähdytystarve ratkaistaan esimerkiksi ulkoilman ja vesistöjen lämpötilavaihteluita hyödyntämällä.

Esimerkiksi sellaisessa kohteessa, jossa tarvitaan jäähdytystä myös talvikaan, kuten teollisuuskohteessa, on kannattavaa hyödyntää ilmaisenergiaa vapaajäähdytystekniikkaa käyttämällä.

Pienissä kohteissa, kuten ravintolan keittiössä, omakotitalossa tai kiinteistön vastaanottoaulassa, päädytään usein ilmalämpöpumppuun. Kun sisäyksiköitä on useampi kuin yksi kappale ulkoyksikköä kohden, puhutaan multi -split laitteista.

Mikä on VRV- ja VRF -järjestelmän ero? Ei käytännössä mikään. VRV ja VRF ovat kaksi eri termiä samalle jäähdytysteknologialle, joista ensimmäisen (VRV = Variable Refrigerant Volume) laitevalmistaja Daikin rekisteröi omaksi tuotemerkikseen. Muut laitevalmistajat käyttävät termiä VRF (= Variable Refrigerant Flow) vastaaville jäähdytysjärjestelmille.

VRF -järjestelmä toimii lähtökohtaisesti samalla toimintaperiaatteella kuin tavallinen ilmalämpöpumppu, mutta se on teholuokaltaan suunniteltu suurten tilojen ilmanjäähdytystä ja lämmitystä hoitavaksi laitteistoksi. Suuremmissa kohteissa ilmastoinnin jäähdytykseen käytetään siis VRF -järjestelmiä (variable refrigerant volume), jolloin sisäyksiköitä voi olla jopa yli 100kpl. VRF -järjestelmiä asennetaan usein suuriin toimistorakennuksiin, myymälöihin, hotelleihin, varasto- ja logistiikkakeskuksiin sekä tuotantotiloihin.

Jäähdyttävänä aineena käytetään kylmäainetta. Uudet kohteet tai saneerauskohteet voidaan varustaa myös kiinteistön ilmanvaihtokoneeseen asennetulla jäähdytyspatterilla. Itse kompressorilauhdutin voidaan sijoittaa ulos tai IV-konehuoneeseen.

Tarjoamme luotettavia jäähdytysratkaisuja, jotka on suunniteltu toimimaan runsaasti lämpöä tuottavissa konesaleissa ja tekniikkakeskuksissa. Konesaleihin valitaan tyypillisesti juuri IT-laitetilojen jäähdytykseen tarkoitettuja vakioilmastointikoneita, mutta lopullinen laitevalinta katsotaan aina tilanteen ja asiakastarpeen mukaan.

Laitevalikoimastamme löytyvät alan energiatehokkaimmat ja luotettavimmat vakioilmastointikoneet serveritilojen jäähdytykseen. Vakioilmastointikoneet soveltuvat mm. IT-laitetilojen, sähkö- ja akkuhuoneiden, laboratorioiden ja testitilojen jäähdytykseen ja olosuhdehallintaan.


Kylmä- ja pakastetilat

Asennamme kaikki kylmä- ja pakastetilat, niiden koneistot sekä pystykaapit. Kylmä- ja pakastetiloja löytyy perinteisesti ravintoloista, suurkeittiöistä, kioskeista, grilleistä, terveydenhuollon tiloista sekä tietyistä varasto- ja logistiikkatiloista.

Asennamme kylmä- ja pakkastilat, ja asiakkaan edunmukainen laitteisto kylmäaineineen valitaan yhdessä, asiakkaan käyttötarpeen ja laitteiston kokonaisenergiatehokkuuden perusteella. Asennamme ja huollamme myös pystykaapit kuten pakaste- ja jäähdytyskaapit, pikapakastuslaitteet sekä juoma-altaat.

Lisäksi huollamme ja korjaamme kylmälaitteistoja

Kylmätilan asennus ja huolto

Lämpöpumput ja lämmöntalteenottojärjestelmät

Asennamme lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmiä kaikkiin kiinteistöihin, taloyhtiöihin, teollisuuteen, uudiskohteisiin, maatalouteen sekä omakotitaloihin. Ammattiosaamisemme kattaa maalämpöpumput, ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput sekä lämmöntalteenottojärjestelmät.

Maalämpö ja jäähdytys kerrostaloon

Olosuhdehallintaratkaisuja

Asiantuntemuksemme kattaa myös olosuhdehallintaa vaativat puhdastilat ja laboratoriot. Toteutamme lisäksi myös erikoisratkaisuja mm. elintarviketeollisuuteen, magneettirekoille tai apteekkiroboteille. 

Laboratoriot ja puhdastilat ovat kontrolloituja erikoistiloja, joissa ennalta määrättyjä olosuhteita on ylläpidettävä työskentelyn sekä puhtauden varmistamiseksi. Kontrolloitavia ominaisuuksia ovat esimerkiksi ilman kosteus, lämpötila ja puhtaus. Näiden erikoistilojen olosuhdehallinta edellyttää tilajärjestelyiden ja taloteknisten järjestelmien saumatonta yhteensovittamista. Ammattitaidolla mitoitetut järjestelmät takaavat keskeytymättömän toiminnan sekä työntekijöiden ja tuotannon suojaamisen.

MV-Jatkotakuu

MV-Jäähdytyksen periksiantamaton joukkue on sitoutunut tekemään asiakkaidensa elämästä mahdollisimman mutkatonta ja turvallista. Siksi tarjoamme uuden laitteiston omistajan etuna asiakkaillemme 12 ylimääräistä takuukuukautta. Laitteistoon kuuluvan 2 vuoden takuuajan päälle saat siis 1 ylimääräisen vuoden jatkotakuuta! MV-Jatkotakuu koskee MV-Jäähdytys Oy:n asentamia kylmälaitteistoja. Jatkotakuun voi lunastaa tekemällä MV-Jäähdytyksen kanssa 3 vuoden määräaikaisen huoltosopimuksen, johon annamme huolettoman (1kk) irtisanomisajan.

Pyydä meiltä sinulle räätälöity tarjous!

MV-Jatkotakuu on asiakkaidemme keskuudessa suosittu palvelu! Katso vieressä oleva video!

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.