Ilmalämpöpumpun huolto – Suomen suurin huoltoyhtiö
Sininen viiva Sininen viiva

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto on erittäin tärkeää laitteen turvallisuuden, toimintavarmuuden ja energiatehokkuuden varmistamiseksi.


Pidempi käyttöikä ja puhtaampi sisäilma

Varmista ilmalämpöpumpun toiminta säännöllisellä huollolla

Ilmalämpöpumppu korjataan usein vasta kun se ei toimi odotetusti. Aina ilmalämpöpumpun omistaja ei kuitenkaan huomaa heikentynyttä energiatehokkuutta. Laitteen säännöllinen huolto mahdollistaa sen pidemmän käyttöiän, tehokkaamman puhallus-, lämmitys- tai viilennystehon, turvallisuuden ja puhtaamman sisäilman.

Vuosittainen huolto on tarpeen, jos ilmalämpöpumpun sisäyksikkö sijaitsee tilassa, jonka ilmassa on paljon epäpuhtauksia, kuten keittiössä.

Ilmalämpöpumpun asennus ja huolto

Mitä ilmalämpöpumpun huoltoon kuuluu?

  • sisäyksikön suodattimien ja kennoston puhdistus
  • kylmäaineen määrän tarkistus vuotojen varalta
  • laitteisto tarkistus laakereiden ja kompressorin osalta

Ilmalämpöpumpun huolto

Vuosihuolto / vikakartoitus
(sis. alv 24%)

alk. 174 €

Ilmalämpöpumpun huolto itse

Voiko ilmalämpöpumppua huoltaa itse?

Pienempiä huoltotoimia on hyvä tehdä ilmalämpöpumpulle myös itse. Tähän kuuluu paitsi laitteen pitäminen ulkoisesti puhtaana, myös sisäyksikön ilmansuodattimien puhdistus muutaman viikon välein: suodattimet irroitetaan ja imuroidaan. Jos lika ei lähde imuroimalla, suodattimet voi myös pestä astianpesuainetta käyttäen. Huom! Suodattimien tulee olla kuivat ennen takaisinasennusta. Ulkoyksikön kennoston pinnalta voi varovasti poistaa lehtiä. Muut huoltotoimenpiteet kannattaa jättää ammattilaiselle.

Kuinka usein ilmalämpöpumppu
täytyy huoltaa?

Perushuolto on hyvä tehdä ilmalämpöpumpulle 1-3 vuoden välein riippuen laitteistosta ja sen sijainnista. Jos taloudessa on esimerkiksi paljon kotieläimiä, voi vuosittainen huolto olla tarpeen. Jos ilmalämpöpumppu ei ole käytettävissä jatkuvasti, kuten esimerkiksi viilennyskäytössä oleva ilmalämpöpumppu mökillä, voi huoltoväli olla yleensä pidempi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kondenssiveteen tarttuu huonepölyä, mikä saattaa ajan kuluessa muodostaa kasvualustan bakteereille. Joten myös sisäilman laadun varmistamiseksi, suosittelemme ilmalämpöpumpun huoltoa ammattilaisen toimesta tarpeeksi usein.


Ota yhteyttä ja tilaa ilmalämpöpumpun huolto

Tilaa huolto tai vikakartoitus soittamalla: 020 786 1900 tai lähettämällä viestiä osoitteeseen: kuluttajamyynti@mv-jaahdytys.fi. Voit myös tilata huollon tämän sivun alapuolella olevan lomakkeen kautta.

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.