Jäähdytys – Suunnittelusta toteutukseen – MV-Jäähdytys

Jäähdytys

Jäähdytys on hyvin tärkeää eri toimialoilla. Meillä on yli 1000 vuoden ammattikokemus jäähdytyslaitteistojen,
kylmä- ja pakkastilojen sekä olosuhdehallintaratkaisujen huollosta ja asennuksesta – myös erikoisratkaisuista.


Jäähdytyksen erikoisosaaja

Suunnittelusta toteutukseen

Jäähdytysteknologiaa tarvitaan esimerkiksi kiinteistöjen ilmastoinnin jäähdytyksessä eli tila- ja tuloilmajäähdytyksessä, lämpöä tuottavissa serveritiloissa, hotellien ja ravintoloiden kylmä- ja pakkastiloissa, varastoissa sekä teollisuuden prosessien jäähdytyksessä.

Asiantuntemuksemme kattaa myös olosuhdehallintaa vaativat puhdastilat ja laboratoriot. Toteutamme lisäksi myös erikoisratkaisuja mm. elintarviketeollisuuteen, magneettirekoille tai apteekkiroboteille.

Lämmitys ja jäähdytys meiltä myös tehtaaseen

Meiltä saat kokonaispalvelun
jäähdytykseen

 • Ratkaisut
 • Vuosihuollot
 • Vikakorjaukset
 • Laadukkaimmat laitteet skandinaavisiin olosuhteisiin
 • Laiteasennukset ja jatkotakuun
 • Projektit ja asiantuntijapalvelut
 • Vuokralaitteet
 • Varaosatoimitukset

Huollamme ja asennamme kaikki
laitteet ja merkit mm:

 • prosessinjäähdytyslaitteet esim. vedenjäähdyttimet
 • öljyn ja muljun jäähdyttimet
 • ilmastoinnin jäähdytyslaitteet
 • lämmöntalteenottojärjestelmät
 • serveritilojen jäähdytyslaitteet
 • VRF-laitteet
 • split-järjestelmät eli ilmalämpöpumput
 • tuloilmajäähdytyslaitteistot
 • kylmä- ja pakkastilat
 • magneettikuvauslaitteet

Ota yhteyttä – Suunnitellaan jäähdytys tarpeisiisi

Meiltä saat aina parhaimman ratkaisun jäähdytystarpeisiin. Suunnittelemme ja toteutamme jäähdytys-, kylmä-, pakaste- ja olosuhdehallintaratkaisuja useille eri aloille yli 50 vuoden kokemuksella.

Jäähdytysratkaisut taloyhtiöiden tarpeisiin

Jäähdytys taloyhtiöön? Meiltä laadukkaimmat lämpöpumput myös jäähdytykseen

Tarvitsette sitten lämmitystä tai jäähdytystä, meiltä löytyy aina laadukkaimmat laitteet skandinaavisiin olosuhteisiin. Monimerkkiedustajana meiltä saa lämpöpumput jokaiseen tarpeeseen; niin ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpöpumput kuin poistoilman lämmön talteenottoratkaisut (LTO).

Asiantuntevat ammattilaisemme pystyvät lisäksi katsomaan puolueettomasti mahdollisen vanhan lämpöpumppunne huoltotarpeet.

Lue lisää: ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpöpumput, lämmön talteenotto

Maalämpö ja jäähdytys kerrostaloon
huolto

Vuosihuollot

Ennakointi on kaiken keskiössä, kun laitteiden toimintavarmuus, turvallisuus ja taloudellisuus halutaan taata. Vuosihuoltosopimuksella MV-Jäähdytys sitoutuu pitämään asiakkaan laitteista huolta. Huolehdimme asiakkaan lakisääteisistä velvoitteista, laitteiden toimivuudesta, energiatehokkuudesta ja pitkästä elinkaaresta. Vastaamme myös asianmukaisesta dokumentoinnista ja sen säilyttämisestä. Jokainen sopimusasiakas saa oman työnjohtajan, jonka kanssa vuosihuollot sovitaan asiakkaalle parhaiten sopivaan ajankohtaan.

Tutustu vuosihuoltosopimukseen!

jäähdytyksen ja lämmityksen vikakorjaus

Vikakorjaukset

Huoltopäivystysnumeromme palvelee vuorokauden ympäri – koko Suomen laajuudella. Huoltoasentajamme sopii asiakkaan kanssa toivotun korjausajankohdan, varmistaa jo etukäteen laitteessa käytetyn kylmäaineen, tarvittavat varaosat ja työkalut sekä muut tarpeelliset pohjatiedot, jotta vikaa päästään korjaamaan jo heti saavuttaessa.

Huoltopäivystys 24/7 | 020 786 1900

Projekti- ja asiantuntijapalvelut

Osaamista, johon voit luottaa

Suunnittelemme ja toteutamme jäähdytys-, kylmä-, pakaste- ja olosuhdehallintaratkaisuja useille eri aloille ja tarpeisiin. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi rakennusliikkeet, putkiliikkeet, kiinteistöhuoltoyhtiöt, teollisuuslaitokset ja laitevalmistajat. Projektipäällikkömme ovat alansa asiantuntijoita, jotka kykenevät tekemään minkä tahansa jäähdytysjärjestelmäsuunnitelman, ja toteuttamaan koko projektin suunnittelusta luovutukseen saakka asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

Kaikki asiantuntijamme tarjoavat konsultointiapua esimerkiksi kylmäaine- ja laitteistovalintojen suhteen, tekevät kylmäaineanalyysejä, neuvovat haastavissa käyttötilanteissa ja antavat käyttöopastuksia asentamiinsa ja huoltamiinsa laitteisiin. Jokaisella asiakkaallamme on oma asiantuntija käytössään.

Kysy lisää projektipäälliköiltämme!

Projektipalvelumme mahdoolistavat jäähdytyksen kiinteistöön
Laite- ja varaosatoimitukset

Toimitusnopeuden edelläkävijä

Meillä on oma, tehokas hankintaorganisaatiomme, joka takaa laitteiden, varasosien ja komponenttien toimitusnopeuden. Ylläpidämme laajaa kylmäaine- ja jäähdytyskomponenttivalikoimaa, mutta hankintaosastomme saa nopeasti tilattua myös erikoisemmat ja harvinaisemmat komponentit ja varaosat. Kauttamme tilataan esimerkiksi vedenjäähdyttimiä, sähkökaapin jäähdyttimiä, vetolaatikoston koneita ja yleisesti kylmäkoneiden varaosia. Käytännössä ei ole mitään, mitä ansiokkaat logistiikka-ammattilaisemme eivät kykenisi toimittamaan.

Lämmitys tai jäähdytys, varastomme mahdollistavat nopean toimituksen

Mikko Heinonen, Hankintajohtaja

”Olemme seuranneet teknologian ja asiakastarpeiden kehitystä viimeisen 50 vuoden ajan, joten suurella todennäköisyydellä asiakkaamme tarvitsema tilaustuote löytyy valmiiksi hyllystämme”

Vuokralaitteet

Kylmäkärryt

Meillä on useita kylmäkärryjä, jotka sijaitsevat fyysisesti Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Kärryt toimitetaan Suomen laajuudella suoraan yrityksen pihaan. Kärryt ovat tarkoitettu ensisijaisesti elintarvikkeiden väliaikaiseen varastointiin, ja ne voidaan säätää mihin tahansa lämpötilaan +15 ja -22 välillä. Kylmäkärryjä hyödynnetään tilapäisinä varastoina esimerkiksi kylmä- ja pakkashuoneiden sulatuksissa ja puhdistuksissa sekä yllättävien laitteistorikkojen sattuessa.

Muut vuokralaitteet

Kylmäkärryjen lisäksi logistiikkakeskuksistamme löytyy esimerkiksi vetolaatikostojen kylmäkasetteja, vetolaatikostokoneikkoja sekä ratkaisuja serveri- ja laitetilojen väliaikaiseen jäähdytykseen. Vuokraamme satunnaisesti myös muita elintärkeitä lainalaitteita, kuten vedenjäähdyttimiä. Aina kannattaa soittaa ja kysyä!


Usein kysyttyä

EU:n F-kaasusasetus (EU 517/2014) luo velvoitteita jäähdytyslaitteiden omistajille. Laite tulee vuototarkastaa tietyin määräajoin. Tarkastusväli määräytyy kylmäaineen ilmastoa lämmittävän vaikutuksen perusteella, ja se lasketaan kylmäaineen määrän ja laadun perusteella. Vuototarkastuksilla ennaltaehkäistään kylmäainevuodot. Myös hiilidioksidilaitoksille on määritelty lakisääteiset määräaikaistarkastukset (painelaitelaki 1144/2016). MV-Jäähdytys varmistaa, että kaikki lakisääteiset tarkastukset tehdään asianmukaisesti ja ajallaan.

Dokumentoimme ja arkistoimme asiakkaidemme puolesta kaikki lakisääteiset dokumentit ja kiinnitämme huoltamiimme laitteisiin F-kaasuasetuksen mukaiset vuototarkastustodistukset. Näiden lisäksi ylläpidämme jokaisesta laitteesta huoltopäiväkirjaa. Tietokantaamme kirjataan tehdyt toimenpiteet, tulevat korjaustarpeet sekä huoltoasentajat muut huomiot. Asiakkaalle tutuin dokumentti on huoltoraportti, joka lähetetään jokaisesta tehdystä työstä. Siitä voi läpinäkyvästi tarkistaa tehdyt toimenpiteet ja asennetut varaosat. Jokaisesta vuosihuollosta syntyy lisäksi huoltopöytäkirja, johon on merkitty vuosihuoltotoimenpiteet, vuosihuolloissa havaitut puutteet sekä mittaustulokset.

Työmaapätevät projektiasentajamme hallitsevat kylmätekniikan lisäksi myös jäähdytyslaitteisiin liittyviä sähköasennuksia ja tarvittavia putkitöitä.

Me huolehdimme laitteen elinkaaresta asennuksesta huoltoon ja käytöstä poistamiseen saakka. Kylmäaineiden käytöstä poistaminen alkaa niin, että kylmäaine otetaan talteen säiliöön. Talteen otettu aine toimitetaan keskusvarastollemme, jossa se analysoidaan. Olemme Suomen ainoita toimijoita, jotka siihen kalustonsa puolesta kykenevät. Selvitämme, voiko kylmäaineen uusiokäyttää sellaisenaan, voiko sen puhdistaa eli regeneroida vai tuleeko kylmäaine toimittaa kumppanillemme Fortumille hävitettäväksi. Suurin osa kylmäaineesta voidaan vielä puhdistaa ja me teemme sen aina, kun mahdollista.

Kierrätämme kaiken, minkä voimme. Kierrosta poistuvat laitteet puretaan osiin. Öljy kerätään ja kierrätetään asianmukaisesti. Laitteen kuoriosa menee romumetalliin, mutta sähkö- ja elektroniikkaromu, rosteri, alumiini, kupari, paristot ja akut, pahvi, puu ja energiajäte lajitellaan.

24/7 huoltopäivystysnumeron lisäksi meillä on lähes 300 koulutettua huoltoasentajaa. Huoltoasentajillamme on omat varustellut huoltoautot käytössään. Näistä liikkuvista varaosavarastoistamme löytyvät kaikki yleisimmät varaosat, raakamateriaalit, sähkökomponentit, kylmäaineet, laitteet ja mittaristot. Ympäri Suomea sijoitetut logistiikkakeskuksemme pitävät huolen, että myös erikoisemmatkin varaosat löytyvät kohtuulliselta etäisyydeltä. Varastomme sisältävät kymmeniä tuhansia tuotteita, joilla kykenemme takaamaan korjausten ja huoltojen nopeuden.

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.