Ilma-vesilämpö – MV-Jäähdytys

Ilma-vesilämpö

Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu erityisesti silloin, kun maalämmön vaatimaa vaakaputkistoa
tai lämpökaivoa ei voida tehdä, johtuen esimerkiksi siitä, että kohde sijaitsee pohjavesialueella
tai haluat säästää investointikustannuksessa. Asennamme ja huollamme ilma-vesilämpöpumput
ympäri Suomen.

Miksi valita ilma-vesilämpö?

✓ Ilma-vesilämpöpumppu sopii talon päälämmitysjärjestelmäksi.
✓ Säästät selvää rahaa. Lämpö tulee aina ulkoilmasta ja se siiretään veteen.
✓ Ilma-vesilämpöpumppu on usein maalämpöpumppua edullisempi investointi.
✓ Ilma-vesilämpöpumppu voidaan myös kytkeä hybridikäyttöön esimerkiksi olemassa olevan öljylämmityksen tueksi.
✓ Ilma-vesilämpö on helppo ja huoleton lämmitysratkaisu!
✓ Kiinteistösi myös viilenee lähes ilmaiseksi. Kesähelteillä viileä ilma siirtyy edullisesti sisätiloihin.
✓ Kohteesi jälleenmyyntiarvo kasvaa. Ekologisesti ja energiatehokkaasti lämpiäviä kiinteistöjä arvostetaan markkinoilla.

Näin ilma-vesilämmön hankinta etenee:

1. Ota yhteys MV-Jäähdytykseen. Laskemme kuinka paljon lämmityksen vaihto sinulle tuo säästöjä.

2. Annamme tarjouksen ilma-vesilämmön asentamisesta

3. Asennamme ilma-vesilämpöjärjestelmän sopimuksen synnyttyä

4. Otamme ilma-vesilämmön käyttöön ja se alkaa säästämään sinulle rahaa

Ilma-vesilämpö – ekologinen ja taloudellinen lämmitysratkaisu

Ilma-vesilämpöpumppu, toiselta nimeltään vesi-ilmalämpöpumppu, on uusin lämpöpumpputekniikkaa hyödyntävä lämmitysratkaisu. Ilma-vesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, samoin kun ilmalämpöpumppu, mutta siirtääkin lämmön ilman sijasta veteen.

Itse investointi on yleensä maalämpöä halvempi, mutta investointiero riippuu monesta asiasta. Ilma-vesilämpöpumppu antaa esimerkiksi maalämpöjärjestelmää vähemmän ilmaisenergiaa vuositasolla. Ero on kuitenkin etelässä melko pieni ja se kompensoituu nopeasti hankintahinnassa.

MV-Jäähdytys edustaa kaikkien laitevalmistajien ilma-vesilämpöpumppuja. Autamme mielellämme oikean laitteistovalinnan tekemisessä. Saat meiltä palvelua koko laitteistosi elinkaaren ajan, sillä asennuksen lisäksi myös huollamme, korjaamme ja modernisoimme asennetut laitteistot.

Kaipaako lämpöpumppusi huoltoa?

Vuosihuollot ja vikakorjaukset

Erilaiset lämpöpumput kaipaavat huolenpitoa ja huoltoa toimiakseen halutulla tavalla. Huollamme kaikki maalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput sekä ilmalämpöpumput ammattitaidolla. Kauttamme saat niin vuosihuollot kuin korjaukset aina kompressorien vaihtoon asti.

Voit kääntyä puoleemme myös putkialan ongelmissa. Toteutamme maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen, ilmalämpöpumppujen ja putkialan huoltoja ympäri Suomen.

Säännöllinen huolto takaa toimintavarmuuden

Säännöllisesti huollettujen laitteiden käyttöikä pitenee, niiden energiatehokkuus paranee ja kylmälaitteen omistajan lakisääteiset velvoitteet tulevat varmuudella hoidetuksi, sillä me pidämme siitä huolen. Muistutamme asiakkaitamme lähestyvistä vuosihuolloista ja teemme ne asiakkaidemme aikataulutoiveiden mukaan.

Miten ilma-vesilämpö toimii?

Ilma-vesilämpöpumput ovat nykyisin niin sanottuja inverter-malleja, joissa laitteen tuottamaa lämmitystehoa säädetään kompressorin kierroslukua ohjaamalla. Kompressorin kiertolukuohjaus (inverter) parantaa hyötysuhdetta, pidentää kompressorin elinikää ja vähentää kompressorin käynnistymisestä johtuvaa hetkellistä sähkövirran kulutushuippua. Kierroslukuohjauksella lämpöpumppu tuottaa aina oikean määrän lämpöenergiaa rakennukseen.

Ilma-vesilämpöpumppuja on muutamaa eri tyyppiä. Split-laitteessa lämpöpumpun kylmäkoneisto on jaettu kahteen osaan, ulko- ja sisäyksikköön, joiden välillä kylmäaine kiertää. Kylmäaine johdetaan nestemäisenä sisäyksiköltä ulkoyksikölle, ja se palaa ulkoyksiköltä sisäyksikölle kuumana kaasuna, jonka avulla veden lämmittäminen tapahtuu. Kylmäaine ei voi koskaan jäätyä, joten split-tekniikan hyvä puoli on sen turvallisuus olosuhteissa, joissa voi esiintyä pitkiä sähkökatkoja. Koska kylmäainepiiriin tehdään liitoksia työmaalla, asentajalla tulee olla TUKES:in kylmäaineluvat.

On olemassa myös Monoblock-laitteita, joissa kaikki tekniikka on ulkoyksikössä. Ulkoyksikössä sijaitseva lämpöpumppu lämmittää veden, joka palaa lämpimänä takaisin sisäyksikölle. Laitteen sisällä olevien varaajien ja ulkoyksikön välissä kiertää pelkkä vesi. Monoblock-laite voidaan myös kytkeä suoraan olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään, esimerkiksi öljykattilan rinnalle. Monoblock tekniikalla voidaan saavuttaa korkea hyötysuhde ja huomattavat säästöt lämmityskustannuksiin.

Miten ilma-vesilämpö kerätään?

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Ulkoyksikön puhallin kierrättää höyrystimensä läpi ulkoilmaa, ja ulkoilman lämpö saa höyrystimen kylmäaineen muuttumaan kaasuksi. Kaasuksi muuttunut kylmäaine puristetaan vesi-ilmalämpöpumpun kompressorissa korkeampaan paineeseen, ja kaasu kuumenee entisestään. Kuuman kaasun avulla lämmitetään talon lämmönjakojärjestelmän vesi sekä lämmin käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu sopii siis talon päälämmitysjärjestelmäksi, toisin kuin ilmalämpöpumppu (ILP).

Ulkoilmassa on useimmiten riittävästi lämpöä ilma-vesilämpöpumpun toimintaan. Kaikkein kovimmilla pakkasilla ilma-vesilämpöpumppu alkaa käyttämään lisälämmitystä, johon se käyttää sähköä. Se, missä lämpötilassa lisälämmitystä tarvitaan, riippuu asennettavan vesi-ilmalämpöpumpun ominaisuuksista.

Ilma-vesilämpöpumppu vaatii vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän. Jos suorasähkölämmitystä käyttävään taloon halutaan asentaa ilma-vesilämpöpumppu, eikä taloon haluta asentaa vesikiertoista lattialämmitystä tai vesikiertoisia pattereita, lämmönjako voidaan hoitaa puhallinkonvektorien avulla.

Rahallinen säästö

Ilma-vesilämpöpumpusta (IVLP) on tullut viime vuosina erittäin suosittu lämmitysratkaisu. Syynä ovat huomattavat säästöt lämmityskustannuksissa perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna. Talosta riippuen ilma-vesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa lämmityskustannuksissa n. 40–70 prosentin säästöt.

Ota yhteyttä!

Tarjouspyynnöt: kuluttajamyynti@mv-jaahdytys.fi

OTA YHTEYTTÄ

On aika menestyä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.