Maalämpö – Lämpöä suoraan maaperästä – Pyydä tarjous
Sininen viiva Sininen viiva

Maalämpö

Maalämpö on huoleton lämmitysmuoto, joka sopii niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöihin.
Tarjoamme maalämpöpumppujen huoltoa ja asennusta 50 vuoden kokemuksella.

Miksi valita maalämpö?

  • Oli sää mikä tahansa, maalämmöllä säästät. Lämpö tulee aina maasta eikä lisälämmitysjärjestelmiä tarvita.
  • Ei piikkejä sähköverkkoosi. Kotisi on riippumaton ulkopuolisista energianlähteistä.
  • Saat omasta maaperästäsi noin 65-75% kiinteistösi tarvitsevasta lämmitysenergiasta.
  • Maalämpö on helppoa, eikä sinun tarvitsee huolehtia lämmityksestä.
  • Vaikutus kotisi arvoon. Koteja, jotka lämpiävät maalämmöllä, arvostetaan asuntomarkkinoilla.
  • Kotisi viilenee lähes ilmaiseksi. Kesäkuumalla maaviileä siirtyy edullisesti sisätiloihin.
  • Taloyhtiöille ja omakotitaloihin
maalämpö havainnollistava kuva

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpö on huoleton lämmitysmuoto, jota voit hyödyntää tehokkaasti ympäri vuoden. Talvisin saat hyödynnettyä oman tonttisi maaperään varastoitunutta lämpöä ympäristöystävällisesti ja lämmityskustannuksissa säästäen. Asennamme maalämpöpumput Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Päijät-Hämeen alueella.

Maalämpö kerrostaloon

Näin maalämmön asennus etenee:

1. Ota yhteys MV-Jäähdytykseen. Laskemme kuinka paljon lämmityksen vaihto sinulle tuo säästöjä.

2. Annamme tarjouksen maalämmön asentamisesta

3. Asennamme maalämmön sopimuksen synnyttyä

4. Otamme maalämmön käyttöön, ja se alkaa säästämään sinulle rahaa

Minne maalämpö sopii?

Maalämpö omakotitaloon

Maalämpö taloyhtiöön

Maalämpö kiinteistöihin

Kaipaako lämpöpumppusi huoltoa?

Vuosihuollot ja vikakorjaukset

Erilaiset lämpöpumput kaipaavat huolenpitoa ja huoltoa toimiakseen halutulla tavalla. Huollamme kaikki maalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput sekä ilmalämpöpumput ammattitaidolla. Kauttamme saat niin vuosihuollot kuin korjaukset aina kompressorien vaihtoon asti.

Voit kääntyä puoleemme myös putkialan ongelmissa. Toteutamme maalämpöpumppujen huoltoja ympäri Suomen.

Säännöllinen huolto takaa toimintavarmuuden

Säännöllisesti huollettujen laitteiden käyttöikä pitenee, niiden energiatehokkuus paranee ja kylmälaitteen omistajan lakisääteiset velvoitteet tulevat varmuudella hoidetuksi, sillä me pidämme siitä huolen. Muistutamme asiakkaitamme lähestyvistä vuosihuolloista ja teemme ne asiakkaidemme aikataulutoiveiden mukaan.

ASIAKASPALAUTE
Kohde: kerrostalo, 56 asuntoa

”Aikataulut ja puheet ovat pitäneet ja kysymyksiin on saatu aina vastaukset eri vaiheissa.”

Maalämpö – lämpöä omasta maaperästäsi

Maalämpö on nimensä mukaisesti maaperään varastoitunutta auringon lämpöä. Maalämpö on huoleton lämmitysmuoto, jota voit hyödyntää tehokkaasti ympäri vuoden. Talvisin saat hyödynnettyä oman tonttisi maaperään varastoitunutta lämpöä ympäristöystävällisesti ja lämmityskustannuksissa säästäen.

Kesällä sama toimintaperiaate toimii toisinpäin. Maaperä pysyy helteellä selkeästi ilmaa viileämpänä, joten voit viilentää kotisi kesällä maalämmön avulla miellyttävään lämpötilaan. Lämmittäminen ja viilentäminen maalämmöllä on ekologista ja edullista, koska suurimman osan lämmityksestä saat ilmaisena omasta maaperästäsi.

Maalämpöpumpun käyttö vaatii sähköä, mutta oikein suunniteltuna saat sillä tuotettua moninkertaisesti lämpöä kotiisi tai kiinteistöösi. Uusiutuva maalämpö pienentää merkittävästi kotisi hiilijalanjälkeä ja kodistasi tulee energiansa suhteen riippumattomampi. Maalämmön etu on sen aikaansaama suuri rahallinen säästö vuositasolla. Maalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella, sillä maaperän lämpötila pysyy tasaisena jopa pakkasella.

Edullista lämmitystä sinun ja ympäristösi parhaaksi

Jos jokin, niin yksi asia on ainakin varma: aurinko nousee huomennakin. Noustessaan aurinko lämmittää ilmaa ja vesistöjä, mutta myös maaperää. Auringon tuottama lämpö on täysin uusiutuva luonnonvara, jota ei hinnanmuutokset maailmantaloudessa heilauta. Maan lämpöenergia kuuluu meille kaikille. Vaihtamalla lämmitysjärjestelmäsi maalämpöön, piennenät kotisi hiilijalanjälkeiä merkittävästi. Kodistasi tulee energiansa suhteen riippumattomampi.

Miten maalämpö toimii?

Miten maalämpö toimii?

Maalämpöpumpun toimintaperiaate on, että se kerää maan energiaa maata kiertävään putkistoon. Keruuputkistoissa kiertää lämmönsiirtonestettä ja se luovuttaa maalämpöä pumpussa kiertävälle kylmäaineelle, joka höyrystimen kautta imetään kompressorille. Kun höyrystyneen kaasun paine kasvaa kompressorissa, vapauttaa se maalämpöä. Aluksi höyrystynyt kaasu on hyvin kuumaa. Tämän takia pumpuissa on erikoisuutena pieni lisälämmönvaihdin, tulistin, jossa kuuma kaasu lämmittää käyttöveden huippulämmön energiatehokkaasti. Lauhduttimessa lämmin kaasu muuttuu nesteeksi ja siirtyy lämminvesivaraajan kautta maalämpöjärjestelmään.

Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan juuri sinun tarpeittesi mukaan, jolloin ratkaisusta saadaan optimaalisin. Osatehomitoituksessa pumppu mitoitetaan noin 60-90 %:iin talosi huipputehosta. Täystehomitoitettu maalämpöpumppu taas kattaa talosi lämmitystarpeet myös pakkashuippuina. Maalämpöjärjestelmän mitoitukseen vaikuttavat talosi koon lisäksi myös sen sijainti, ikä ja vedenkulutus.

Miten maalämpö kerätään?

Maalämmön kerääminen hoidetaan joko maapiirillä tai lämpökaivolla. Lämpökaivo on maahan porattava pystysuuntainen, useamman sadan metrin syvyinen kaivo, joka syntyy tontillesi hyvinkin siististi. Maapiiri on maahan, noin metrin syvyyteen asennettu putkisto, joka voidaan valita silloin kun maakerros on tontilla paksu.

Mikäli lämpö kerätään pintamaasta, asennuksessa ei tarvita porauskalustoa. Pintamaahan asennettuna putkivälisuositus on 1,5 m putkilenkkien välillä, joten tontillasi on oltava riittävästi tilaa putkistolle. Paras maaperä tällaiselle pintaputkistolle on kostea savimaa. Jos tonttisi lähellä on kallio, on porakaivo helpoin toteutettava.

Rahallinen säästö

Maalämmön etu on sen aikaansaama suuri rahallinen säästö vuositasolla. Maalämpöpumput toimivat hyvällä hyötysuhteella, sillä maaperän lämpötila pysyy tasaisena jopa pakkasella. Kun kuormitus on tasaista, ei sähköverkkoon aiheudu turhia tehopiikkejä paukkupakkasillakaan. Mikäli hankit maalämmön omakotitaloon, saat hyödynnettyä kotitalousvähennyksen lämmitysremonttisi yhteydessä kattavasti.

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.