Maalämpö taloyhtiöön – Huolettomasti ja helposti
Sininen viiva Sininen viiva

Maalämpö taloyhtiöön

Maalämpö taloyhtiöön ja voitte säästää jopa 60-80 % lämmityskustannuksissa. Meiltä saat maalämmön avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen. Oli kohteena sitten kerrostalo tai rivitalo, me autamme!

Pienemmät asumiskustannukset

Parempi asukastyytyväisyys

Maalämpö alentaa huomattavasti taloyhtiön lämmityskustannuksia, ja vaikuttaa näin myös positiivisesti asumiskustannuksiin sekä asukastyytyväisyyteen. Vaikka maalämmön hankintakustannus on suuri, moni taloyhtiö on vaihtanut maalämpöön ilman, että vastikkeita olisi jouduttu nostamaan. Joissakin taloyhtiöissä vastikkeita on pystytty jopa laskemaan maalämmön ansiosta.

Myös asuntojen arvo nousee huomattavasti maalämpöön siirtymisen johdosta. Kodin vaihtajan onkin helpompaa saada asunto kaupaksi taloyhtiöstä, jossa on maalämpö.

Maalämpö kerrostaloon

Miksi valita maalämpö taloyhtiöön?

Säästätte rahaa

Lämpö tulee maasta – säällä kuin säällä.
Oman maanne lämpö on ilmaista.

Nostatte kotinne arvoa

Maalämpöpumpun asentaminen kiinteistöönne
nostaa kiinteistönne arvoa.

Lämmitätte ekologisesti

Maalämpö on ekologinen vaihtoehto
eikä se aiheuta kuormituspiikkejä sähköverkkoosi.

Maalämpö kerrostaloon

Kun kiinteistö on isompi ja asukkaita useampi, on lämmöntarvekin suurempi. Maalämmöllä kerrostalo lämpiää edullisimmin, ja maksaa itsensä nopeasti takaisin. Maalämpö voidaan yhdistää kerrostalon lämmöntalteenottojärjestelmään, jolloin poistoilman lämpö saadaan hyödynnettyä.

Lämmintä käyttövettä kuluu kerrostaloissa runsaasti. Kerrostalon lämpimän käyttöveden lämmitysjärjestelmään on mahdollista yhdistää maalämpöjärjestelmä. Näin asukkaat saavat lämmön lisäksi lämmintä vettä energiatehokkaasti ja säästöä kerryttäen.

Kerrostalon ikä ei ole este maalämpöön siirtymiselle. Vanhempien kerrostalojen patterilämmitys on lähes aina yhdistettävissä uuteen maalämpöjärjestelmään. Talven paukkupakkasilla patteriverkko voi vaatia yli 60 asteista lämmitysvettä, jonka maalämpöpumppu riittää tuottamaan hyvällä hyötysuhteella.

Maalämpö taloyhtiöön, kerrostalo

Maalämpö voidaan asentaa kerrostaloon yhdessä maaviilennyksen kanssa. Näin lämpötila saadaan optimaaliseksi vuodenajasta riippumatta. Maaviilennys sopii viilennysvaihtoehdoksi myös kohteisiin, joissa julkisivumääräys kieltää ilmalämpöpumppujen asentamisen.

Maalämpö rivitaloon

Yhä useammat rivitaloyhtiöt valitsevat lämmitysmuodokseen edullisen ja ympäristöystävällisen maalämmön. Lämmityskustannusten lisäksi säästöjä kertyy myös kiinteistöhuollon kuluissa.

Monissa rivitaloyhtiöissä saattaa edelleen olla vielä esimerkiksi öljylämmitys käytössä, mutta vaihtaminen uusiutuvaan maalämpöön tekee lämmityksestä vaivattomampaa. Öljylämmityksestä luopumista onkin syytä pohtia viimeistään silloin, kun öljykattila, poltin tai piippu on uusimisen tarpeessa.

Mikäli rivitaloyhtiössä on lämmitysmuotona kaukolämpö, tulee kaukolämmön vaihdin joskus tiensä päähän. Taloyhtiön vesikiertoinen patteriverkosto/lattialämmitys pystytään melkein aina yhdistämään maalämpöjärjestelmään, joten maalämpö on edullinen ja ekologinen vaihtoehto kaukolämmön tilalle.

maalämpö taloyhtiöön, rivitalo

Maalämpöjärjestelmä säästää rivitaloyhtiön lämmityskustannuksissa kuukausittain yleensä niin paljon, että säästöllä katetaan maalämpöä varten otetun lainan lyhennys korkoineen.

Mitä maalämpö taloyhtiöön maksaa?

Maalämpö on taloyhtiölle suuri investointi, mutta se maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa. Säästöjä alkaa syntyä vanhemmissa taloissa nopeammin kuin uusissa, koska uudemmat talot ovat energiatehokkaampia. Vanhemmissa taloissa investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kymmenessä vuodessa.

Maalämpöön siirtyminen saattaa maksaa taloyhtiön koosta riippuen useita satoja tuhansia euroja. Pienempiin rivitaloihin maalämmön voi saada alle 40 000 eurolla. Suurimmassa osassa taloyhtiöistä maalämmön säästöt ovat kuitenkin suuremmat kuin lainan lyhennys- ja korkokulut. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiölle alkaa kertyä säästöä välittömästi maalämmön käyttöönoton jälkeen.

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.