Ilmavesilämpöpumppu – Yrityksille ja yksityisille
Sininen viiva Sininen viiva

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on hyvä ratkaisu erityisesti silloin, kun haluat säästää investointikustannuksessa tai maalämmön vaatimaa
vaakaputkistoa tai lämpökaivoa ei voida tehdä esimerkiksi kohteen sijaitessa pohjavesialueella.

Miksi valita ilmavesilämpöpumppu?

✓ Ilmavesilämpöpumppu sopii talon päälämmitysjärjestelmäksi.
✓ Säästät selvää rahaa. Lämpö tulee aina ulkoilmasta ja se siiretään veteen.
✓ Ilmavesilämpöpumppu on usein maalämpöpumppua edullisempi investointi.
✓ Ilmavesilämpöpumppu voidaan myös kytkeä hybridikäyttöön esimerkiksi olemassa olevan öljylämmityksen tueksi.
✓ Ilmavesilämpö on helppo ja huoleton lämmitysratkaisu!
✓ Kohteesi jälleenmyyntiarvo kasvaa. Ekologisesti ja energiatehokkaasti lämpiäviä kiinteistöjä arvostetaan markkinoilla.

Ilma-vesilämpöpumppu huolettomasti MV-Jäähdytykseltä

Näin ilmavesilämmöpumpun hankinta etenee:

1. Ota yhteys MV-Jäähdytykseen. Laskemme, kuinka paljon lämmityksen vaihto sinulle tuo säästöjä.

2. Annamme tarjouksen ilma-vesilämmön asentamisesta

3. Asennamme ilmavesilämpöjärjestelmän sopimuksen synnyttyä

4. Otamme ilmavesilämmön käyttöön ja se alkaa säästämään sinulle rahaa

Ilma-vesilämpöpumppu on miellyttävä ympäri vuoden
Maalämpö vai ilmavesilämpö?

Ekologinen ja taloudellinen lämmitysratkaisu

Ilmavesilämpöpumppu, toiselta nimeltään vesi-ilmalämpöpumppu, on uusin lämpöpumpputekniikkaa hyödyntävä lämmitysratkaisu. Ilmavesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, samoin kun ilmalämpöpumppu, mutta siirtääkin lämmön ilman sijasta veteen.

Itse investointi on yleensä maalämpöä halvempi, mutta investointiero riippuu monesta asiasta. Ilmavesilämpöpumppu antaa esimerkiksi maalämpöjärjestelmää vähemmän ilmaisenergiaa vuositasolla.

Edustamme kaikkien laitevalmistajien ilmavesilämpöpumppuja. Autamme mielellämme oikean laitteistovalinnan tekemisessä. Saat meiltä palvelua koko laitteistosi elinkaaren ajan, sillä asennuksen lisäksi myös huollamme, korjaamme ja modernisoimme asennetut laitteistot.

Jos olet epävarma, kumpi lämmitysratkaisuissa olisi parempi, laskemme sinulle, kuinka paljon eri lämmitysratkaisut mahdollistavat sinulle säästöjä.

Vuosihuollot ja vikakorjaukset

Kaipaako ilmavesilämpöpumppu huoltoa?

Erilaiset lämpöpumput kaipaavat huolenpitoa ja huoltoa toimiakseen halutulla tavalla. Huollamme kaikki maalämpöpumput, ilmavesilämpöpumput sekä ilmalämpöpumput ammattitaidolla. Kauttamme saat niin vuosihuollot kuin korjaukset aina kompressorien vaihtoon asti.

Voit kääntyä puoleemme myös putkialan ongelmissa. Toteutamme maalämpöpumppujen, ilmavesilämpöpumppujen, ilmalämpöpumppujen ja putkialan huoltoja ympäri Suomen.

Säännöllinen huolto takaa lämpöpumpun toimintavarmuuden

Säännöllisesti huollettujen laitteiden käyttöikä pitenee, niiden energiatehokkuus paranee ja kylmälaitteen omistajan lakisääteiset velvoitteet tulevat varmuudella hoidetuksi, sillä me pidämme siitä huolen. Muistutamme asiakkaitamme lähestyvistä vuosihuolloista ja teemme ne asiakkaidemme aikataulutoiveiden mukaan.

Miten ilmavesilämpöpumppu toimii?

Ilmavesilämpöpumput ovat nykyisin niin sanottuja inverter-malleja, joissa laitteen tuottamaa lämmitystehoa säädetään kompressorin kierroslukua ohjaamalla. Kompressorin kiertolukuohjaus (inverter) parantaa hyötysuhdetta, pidentää kompressorin elinikää ja vähentää kompressorin käynnistymisestä johtuvaa hetkellistä sähkövirran kulutushuippua. Kierroslukuohjauksella lämpöpumppu tuottaa aina oikean määrän lämpöenergiaa rakennukseen.

Ilma-vesilämpöpumppuja on muutamaa eri tyyppiä. Split-laitteessa lämpöpumpun kylmäkoneisto on jaettu kahteen osaan, ulko- ja sisäyksikköön, joiden välillä kylmäaine kiertää. Kylmäaine johdetaan nestemäisenä sisäyksiköltä ulkoyksikölle, ja se palaa ulkoyksiköltä sisäyksikölle kuumana kaasuna, jonka avulla veden lämmittäminen tapahtuu. Kylmäaine ei voi koskaan jäätyä, joten split-tekniikan hyvä puoli on sen turvallisuus olosuhteissa, joissa voi esiintyä pitkiä sähkökatkoja. Koska kylmäainepiiriin tehdään liitoksia työmaalla, asentajalla tulee olla TUKES:in kylmäaineluvat.

On olemassa myös Monoblock-laitteita, joissa kaikki tekniikka on ulkoyksikössä. Ulkoyksikössä sijaitseva lämpöpumppu lämmittää veden, joka palaa lämpimänä takaisin sisäyksikölle. Laitteen sisällä olevien varaajien ja ulkoyksikön välissä kiertää pelkkä vesi. Monoblock-laite voidaan myös kytkeä suoraan olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään, esimerkiksi öljykattilan rinnalle. Monoblock tekniikalla voidaan saavuttaa korkea hyötysuhde ja huomattavat säästöt lämmityskustannuksiin.

Miten ilmavesilämpö kerätään?

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Ulkoyksikön puhallin kierrättää höyrystimensä läpi ulkoilmaa, ja ulkoilman lämpö saa höyrystimen kylmäaineen muuttumaan kaasuksi. Kaasuksi muuttunut kylmäaine puristetaan vesi-ilmalämpöpumpun kompressorissa korkeampaan paineeseen, ja kaasu kuumenee entisestään. Kuuman kaasun avulla lämmitetään talon lämmönjakojärjestelmän vesi sekä lämmin käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu sopii siis talon päälämmitysjärjestelmäksi, toisin kuin ilmalämpöpumppu (ILP).

Ulkoilmassa on useimmiten riittävästi lämpöä ilmavesilämpöpumpun toimintaan. Kaikkein kovimmilla pakkasilla ilma-vesilämpöpumppu alkaa käyttämään lisälämmitystä, johon se käyttää sähköä. Se, missä lämpötilassa lisälämmitystä tarvitaan, riippuu asennettavan vesi-ilmalämpöpumpun ominaisuuksista.

Ilmavesilämpöpumppu vaatii vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän. Jos suorasähkölämmitystä käyttävään taloon halutaan asentaa ilma-vesilämpöpumppu, eikä taloon haluta asentaa vesikiertoista lattialämmitystä tai vesikiertoisia pattereita, lämmönjako voidaan hoitaa puhallinkonvektorien avulla.

Rahallinen säästö

Ilmavesilämpöpumpusta (IVLP) on tullut viime vuosina erittäin suosittu lämmitysratkaisu. Syynä ovat huomattavat säästöt lämmityskustannuksissa perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna. Talosta riippuen ilmavesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa lämmityskustannuksissa n. 40–70 prosentin säästöt.

Ota yhteyttä!

Tarjouspyynnöt: kuluttajamyynti@mv-jaahdytys.fi

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.