Me valvomme öitämme, pukeudumme pakkasenkestäviin vaatteisiin ja ajamme vaikka koko Suomen halki, jotta asiakkaallemme kriittinen laite saadaan korjattua. Teemme yksinkertaisesti kaikkemme, että asiakkaidemme liiketoiminta olisi mutkatonta ja elämä turvallista.
Oletko koskaan tilannut kanansiipiä ravintolassa? Välttämättä et, mutta olet varmaankin kuullut niistä! Toisin oli vielä vuosituhannen vaihteessa, vaikka siipiä tarjoileva ravintola oli toiminut Tampereella jo liki kymmenen vuotta. Amerikan innoittamana Eurooppaan syntyi ensimmäinen siipiravintola, Siipiweikot, Tampereen Aleksanterinkadulle jo vuonna 1993. Nykyään perheyritystä johtaa ja kehittää määrätietoisesti Laura Yli-Houhala. Siipiweikot on jo lähes 30-vuotias perheyritys Siipiweikkojen […]
Lue sankaritarinaPalvelukotiajatus on Turusta lähtöisin Parkinmäen palvelutalon päärakennus on entinen Turun Ukkokoti. Kodikas Ukkokoti rakennettiin säätyläismiehiä varten ja se aloitti toimintansa vuonna 1908. Ennen Ukkokotia Suomessa oli ainoastaan vaivaistaloja. Vastapäätä oleva palvelutalon toinen rakennus, Candolin, oli puolestaan aikanaan naispalvelijattarille suunnattu. ”Sanotaan näin, että molemmilla puolilla on ollut trafiikkia”, Parkinmäen palvelutalon tukipalvelupäällikkö Tarja Onninen nauraa. Onninen on […]
Lue sankaritarinaPalveluvalikoimassa kaikki, mitä työmaalla tai telakalla tarvitaan Ramirent Finland Oy on Suomen suurin ja kattavin konevuokraamo. Ramirentin valikoimassa on jo nyt yli 25 000 erilaista konetta ja laitetta. Toimipisteiltä voi vuokrata mm. rakennuskoneita, nostimia ja nostureita, trukkeja, teollisuuden kalustoa sekä työmaatiloja rakennustyöläisille. Vuokrakaluston lisäksi myös tukipalveluvalikoima on laaja. Ramirentin Turun toimipiste. Kuva: MV-Jäähdytys Asentajasta työnjohtajaksi […]
Lue sankaritarinaGradian tuotantokeittiössä käy valtava kuhina, kun noin 30 työtekijää häärii patojen ympärillä. Ruokaa valmistetaan tuhansia annoksia koululaisille, myymälään ja jaettavaksi useaan eri palvelukeittiöön. Gradia on Suomen suurin koulutuskuntayhtymä, joka toimii suurelta osin Jyväskylässä. Opiskelijoiden vatsan täyttäminen on Gradia -ravintoloiden talousalue- sekä ruokapalvelujohtajalle, Sari Nissiselle, kunniatehtävä. Neliöt ovat tehokkaasti käytössä Gradian tuotantokeittiössä Puuro opiskelijan tiellä pitää […]
Lue sankaritarinaVaajakosken vastaremontoidussa Kotipizzassa on tilava tunnelma ja viihtyisä sisustus. ”Nyt on laitettu viimeisen päälle kaikki kuntoon”, toteaa ravintolan omistaja Jarmo Valtari. Aivan Vaajakosken ytimessä sijaitsevan Kotipizzan Jarmo osti reilu vuosi sitten. Vaajakosken lisäksi Jarmon Kotipizzoja löytyy tällä hetkellä Jyväskylän Seppälästä kaksi kappaletta sekä yksi Tuurista. Kasvu ei näytä hidastuvan, sillä viides Kotipizza on jo kiikarissa. […]
Lue sankaritarinaJyväskylän ammattikorkeakoulu eli Jamk on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Uuden oppiminen ja kehittäminen edellyttää toimivia tilaratkaisuja. Jamkin kiinteistöinsinööri Tommi Virtanen pitää huolen siitä, että laadukkaasti toteutetut tilaratkaisut edesauttavat uuden oppimista myös tulevaisuudessa. Jamkilla voi opiskella yli 40 tutkintoa. Kuvassa robotiikan oppilaslaboratorio ”Kiinteistön omistajalle kuuluvat kaikki rakenteelliset korjaukset. Oma työnkuvani koostuu suurimmaksi osaksi […]
Lue sankaritarinaEsplanadin kupeessa sijaitsevan Hotelli U14 sisältä löytyy yksi Helsingin ravintolamaailman helmistä! Kalifornialainen keittiö toimii eri kulttuurien sulatusuunina, kertoo Version Eatery & Gardenin keittiöpäällikkö. MV-Jäähdytys on asentanut Versionin kylmätilat ja pakastehuoneet. Versionin keittiöpäällikkö on ollut tyytyväinen MV-Jäähdytyksen asiantuntijuuteen sekä huoltotöihin. Katso videolta lisää! Tutustu hotelliin U14! Hotelli U14 on osa Marriot -ketjua, mutta itse hotelli on […]
Lue sankaritarinaJari Antila on vuonna 2009 perustetun Suomen Jouluvalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä alkuperäisiä perustajajäseniä. Jari on ollut valoalalla jo 18 vuotta. ”Led-valojen saapuessa aloin tekemään kaikenlaisia koristevaloja”, Jari kertoo. Jouluvaloinstallaatioiden kysynnän kasvaessa perustettiin Suomen Jouluvalo Oy. Vastaavia yrityksiä ei ole Suomessa kuin kaksi muuta. Suomen Jouluvalo Oy toi joulutunnelman myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kuva: Suomen Jouluvalo […]
Lue sankaritarinaHelsingin Koskelassa huoltomies putsaa viimeisiä talven hiekkoja kävelytieltä Koskikodin pihalta. Koskikoti on mielenterveyskuntoutujien palvelutalo, jonka tärkein tehtävä on palvella asukkaitaan mahdollisimman hyvin ja tehdä samalla ehkäisevää mielenterveystyötä. Rento ja palveluhenkinen henkilökunta pitää huolen siitä, että asukkaat viihtyvät ja saavat arvoistaan palvelua. Kuvassa on osa palvelutalo-Koskikotia Koskikoti on yksi kuudesta Niemikotitalojen palvelutaloista. Aleksi Sutinen toimii Niemikotitaloilla […]
Lue sankaritarinaVastapaistetun pizzan tuoksu leijailee ilmassa, kun Jaana Korhonen pakkaa pizzoja kotiin kuljetettavaksi. Monipuolinen tilaus sisältää niin Monsterin, Kotzonen kuin pari klassikkopizzaakin. Vasta laajennetussa Jyväskylän Palokan Kotipizzasta välittyy viihtyisä ja avara tunnelma, joka ei ainakaan helpota sisään kävelevien asiakkaiden pizzan nälkää. Palokan Kotipizzassa on avara ja tyylikäs tunnelma Kotipizza-Palokkaa luotsaa Jaana – jo 30 vuoden kokemuksella. […]
Lue sankaritarinaMathildedalin alue valloittaa vierailijansa sydämen. Autoilija saapuu satamakylään pujottelevaa pikkutietä pitkin, jonka varrelta hän löytää kyläkouluja ja pieniä käsityöläisputiikkeja. Hotelli-ravintola Mathildan Marinan lähestyessä tie kaartaa alas lehtipuiden varjostamaan tietä pitkin ja alhaalla kimaltaa liplattava vesistö. Tämän idyllisempää lomakohdetta ei Suomesta löydy. Mathildedalin alueelta löytyy mm. golf-kenttä, laskettelukeskus, bike park, Teijon kansallispuisto, tennis- ja padelkentät, kahviloita, […]
Lue sankaritarinaRavintola Kissanviikset on perinteikäs jyväskyläläinen ravintola. Ensi vuoden helmikuussa tulee täyteen jo 60 vuotta. Perustaja Sirkka Parviainen työkavereineen pohti aikanaan ravintolalle nimeä, mutta keskustelu päätyi vain turhautuneeseen parahdukseen: ”Voi kissanviikset, kun on vaikeaa!” Siitä lähti Kissanviiksien tarina. Riitta on toiminut ravintolan yrittäjänä vuodesta 1993, kohta 30 vuotta Yrittäjä Riitta Malste on työskennellyt ravintolassa nyt jo […]
Lue sankaritarina”Turussa on hyvä meininki”, Raimo osaa kertoa, vaikka onkin ollut toisen palveluksessa viimeksi 25 vuotta sitten. MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä otti Raimoon yhteyttä keväällä 2021 ja kysyi, olisiko Raimolla kiinnostusta liittyä MV:n joukkueeseen. Raimo tiesi, että MV-Jäähdytys on kasvattanut toimialuettaan Varsinais-Suomessa, mutta oli silti puhelusta yllättynyt. Asiaa pohdittuaan hän lopulta totesi, että haluaa myydä yrityksensä […]
Lue sankaritarinaTunnelmallisella asuinalueella, Jyväskylän keskustan tuntumassa, Lasse ja Virpi Rusi tekevät sitä, missä harva on heitä parempi; he valmistavat pizzaa. Jos pizzan valmistuksessa kilpailtaisiin kansainvälisellä tasolla, valittaisiin nämä taiturit maajoukkueeseen. Niin helpon näköisesti pizzapohja lentää kohti kattoa. Kädet liikkuvat nopeasti, kun täytteet asettuvat paikalleen. Pizzapohjan heittely ei ole pelkkä sirkustemppu, vaan se saa aikaan tasalaatuisen pohjan […]
Lue sankaritarinaPunatiilinen rakennus kätkee sisäänsä kolmikerroksisen hotellin, jonka johtajalla on värikäs historia kerrottavanaan. Hotellitoiminta aloitettiin noin kaksi vuotta sitten. Sitä ennen kiinteistö toimi hoitokotina, ja sitä ennen hotellina. ”Nyt rakennus on palannut takaisin juurilleen”, hotellinjohtaja Marko Virtanen kertoo. Tässä hotellissa juodaan, syödään, nauretaan, rakastutaan ja uneksitaan. ”Tämä on elämänmakuinen hotelli”, Marko Virtanen hymyilee, ”se on juuri […]
Lue sankaritarinaTalin Tenniskeskuksella riittää vilskettä, vaikka on tiistai ja kello vasta kymmenen. Lähes kaikilla kentillä on tennispelit käynnissä. Pelaajia näyttää olevan nuorista aikuisista eläkeläisiin ja harrastajista ammattilaisiin. Joku valmentaa englanniksi pientä ryhmää lajin uusia harrastajia. Aikaisemmin valmentajanakin toiminut Jari Ramstedt kertoo, että Taliin tulee pelaajia myös Suomen ulkopuolelta, esimerkiksi Virosta. Tenniskeskuksen 22 sisäkenttää ovat varattuina aamusta […]
Lue sankaritarinaSatamaan lipuu kookkaita laivoja ja valkoiset lokit tekevät komeita kaarteita kirkkaasti paistavaa aurinkoa vasten. Pitkän, punatiilisen rakennuksen seinään nojaa polkupyörä. Se kuuluu Seaportin hotellinjohtaja Marika Karjalaiselle, joka polkee reippaasti töihin joka ikinen aamu. Turun satamassa sijaitseva hotelli Seaport on monen laiva- ja työmatkailijan kantapaikka. Hotellinjohtaja Karjalainen on viihtynyt talossa jo vuodesta 2000. ”Tulin alun alkaen […]
Lue sankaritarinaHanko Sushi on monille tuttu sushiravintolaketju ja sarjassaan Suomen suurimpia. Ensimmäinen Hanko Sushi -ravintola perustettiin kesäiseen Hankoon vuonna 2009. Nykyään Hanko Susheja on jo 20 kappaletta ja ne työllistävät noin 175 henkilöä. MV-Jäähdytys huoltaa Heinikosken alaisuudessa olevat 12 ravintolaa Uudenmaan alueella, kuvassa kauppakeskus Jumbossa sijaitseva Hanko Sushi Samoihin aikoihin vuonna 2006 alkoi myös Joni Heinikosken […]
Lue sankaritarinaHotelli Loimun aulassa seisoo horeca-alan suunnannäyttäjä Mika Järvinen. Yli 15 vuotta ravintola-alalla työskennellyt Mika on osakkaana digitaalisessa hotelliketjussa, UHotelsissa. ”Täällä Raisiossa meillä on modernisti palveleva itsepalveluhotelli”, hotellinjohtaja ja osakas Mika kertoo iloisesti. Hotelli Loimu uskoo siihen, että parasta asiakaspalvelua on asiakastarpeiden ennakointi, sujuva, digitaalinen asiointi ja tehokas, automatisoitu viestintä. Hotellin toimintoja automatisoimalla on kyetty laskemaan […]
Lue sankaritarinaSerlachius-museo Gösta on taidemuseo, joka oli kaikkien huulilla kesällä 2021. Niin taidepiireissä, lehdistössä kuin tavallisten suomalaistenkin parissa kuhistiin. Mistä on kyse? Taidemuseo Göstan muodostavat vanha kartanorakennus sekä uusi puurakenteinen paviljonki. Kartanossa on esitelty jo vuodesta 1945 alkaen Serlachiuksen taidesäätiön omia taidekokoelmia. Museon kartano-osa valmistui alun perin vuorineuvos Gösta Serlachiuksen edustuskodiksi vuonna 1935. Kuva: MV-Jäähdytys Kartanon […]
Lue sankaritarinaKari-Pekka sai nuorena poikana sähköiskun ja virtapiirit ovat kiinnostaneet siitä saakka. Kari-Pekka aloitti uransa kodinkoneasentajana jo vuonna -86. Hän teki kodinkonehuoltoa ensin 16 vuotta toisen palveluksessa ja siihen päälle 5 vuotta osakkaana yrityksessä. Kodinkonehuoltoa oli tässä vaiheessa mittarissa jo 21 vuotta. Haasteet ja uuden oppiminen ovat tälle miehelle työn suola. Siispä K-P kävi myöhemmin töiden […]
Lue sankaritarinaMetsästäjien joukkue Olli Heikka on MV-Jäähdytyksen ostopäällikkö. Tehtävät ovat haastavia ja vaihtelevia. Samanaikaisesti tulee olla asiakkaiden ja tiimin tavoitettavissa, mutta myös ajan hermolla siitä, että varastosaldot pysyvät optimaalisella tasolla ja hankintakanavien kehitystyö on systemaattista. Tarjouspyyntöjen aikataulut kulkevat järjestäen periaatteella ”pitäisi olla jo”. Silloin tiimin täytyy toimia saumattomasti. Verkkoja heitetään useaan vesistöön samanaikaisesti. Hankintajohtaja Mikko Heinosen […]
Lue sankaritarinaJarkko ja Teemu ovat olleet MV-Jäähdytyksellä noin 3kk töissä, mutta projektimiesten asennuskalenteri on myyty täyteen jo kuukausiksi eteenpäin. Jyväskylän aluejohtajaa, Rainer Lahtista, ei kova kysyntä pääse yllättämään: ”Nämä kaverukset voi laittaa keikalle kuin keikalle ja aina voi olla varma siitä, että jälki on priimaa.” Jarkko pyöritti usean vuoden ajan omaa kylmätekniikkaan erikoistunutta yritystään. Jo Jarkon […]
Lue sankaritarinaTmi M. Virkki MV-Jäähdytys Oy perustettiin alun perin 50 vuotta sitten, loppuvuodesta 1971. Yhtiön 50-vuotisen historian aikana useiden lamojen ja valuuttakriisin koettelema perheyritys laajensi toimintaansa hiljalleen myymäläkylmästä ilmastoinnin jäähdytykseen, teollisuuden monimutkaisiin prosessinjäähdytysratkaisuihin, datasaleista keittiön kylmätiloihin, maalämpöpumpuista lämmöntalteenottoratkaisuihin ja aina puhdastilojen olosuhdehallintaratkaisuihin saakka. Vuonna 2021 ei ole olemassa enää yhtäkään alaa, jossa MV-Jäähdytys ei olisi mukana. […]
Lue sankaritarinaTutustuimme aikaisemmin yhtiömme syntyvuosiin tarinassamme Tarina MV-Jäähdytyksen nimen takana. Nyt pääset lukemaan tuoreen yrittäjän ensimmäisistä työtehtävistä sekä jo alkumatkalla kohdatuista taisteluista, jotka uhkasivat sekä perheyrityksen työntekijöiden elantoa että myös koko yrityksen olemassaoloa. Martti Virkin ensimmäinen työtila vuonna 1971 oli oma autotalli. Tärkein työväline oli vanha mersu, jonka takakontissa löytyi sen ajan kaikki kolme kylmäainetta: R12, […]
Lue sankaritarinaTulilieskat jysähtävät hämärtyvässä kesäillassa. Tampereen kattojen yllä lentävä ilma-akrobaatti tiputtautuu yleisön jalkojen juureen. Satapäinen yleisö kuohahtaa. Voimakas basso sykkii selkäpiitä ylöspäin. Illan pääartisti nousee lavalle samalla kun siniset kipinät räjähtävät auringonlaskun punaiseksi värjäämälle taivaalle. (Kuva: Jonathan Melartin / AfterSunset Photography) Tunnelma on kuin Keski-Eurooppalaisella high end klubilla – ja sitähän tällä kaikella haettiinkin. Ravintolamoguli Arto […]
Lue sankaritarinaKirjanpitäjä Terttu Kasari Ensimmäisen kevätauringon sulattaessa jäiset kadut, MV-Jäähdytyksen kirjanpitäjä pukee lenkkarit jalkaansa ja juoksee töihin. Sama toistuu keskiviikkona ja perjantaina. Lepopäivinä, eli joka toisena päivänä, Terttu pyöräilee. MV-Jäähdytyksen kirjapitäjä pyörittelee työkseen numeroita yhdessä talousjohtaja Ville Vinen kanssa. Terttu aloittaa työpäivänsä kello 6. Ihan ensimmäisenä hän avaa ohjelmistot ja tarkistaa, onko listalla kohdistamattomia suorituksia. Työnkuva […]
Lue sankaritarinaJoukkuepelaaja henkeen ja vereen Hankintajohtaja Mikko Heinonen on ollut kylmäteknisessä toiminnassa mukana jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Ei ole perheyrittäjyys Mikollekaan vieras laji. Alan kansainväliset toimijat, messut ja tehdastilat ovat 30 vuoden työuralla tulleet tutuiksi. Heinonen on vaikuttanut Suomen Kylmäyhdistyksen hallituksessakin liki 10 vuoden verran. ”Olen päässyt seuraamaan alan muutosta ja teknologian edistymistä aivan paraatipaikoilta”, […]
Lue sankaritarinaElettiin syksyä 2013, kun Esa haki kylmäalan yrityksiä netistä. Järjestyksenvalvojana toimiessaan hän oli kuullut kylmäalasta ensimmäistä kertaa silloiselta kollegaltaan. Esa halusi paremmat työajat ja fiksumpia töitä, kun oli pieni lapsi kotonakin. Niinpä hän otti puhelimen käteensä ja kysyi oppisopimuspaikkaa Lasse Virkiltä, silloiselta toimitusjohtajalta. Lasse pyysi soittamaan keväällä uudestaan. Esa laittoi merkinnän kalenteriinsa ja soitti tasan […]
Lue sankaritarinaNopeita päätöksiä tiukissa tilanteissa Kirpeä pakkaspäivä Tays Keskussairaalassa on aurinkoinen. Aulassa on vilskettä myös puoliltapäivin. Henkilökunnan, potilaiden ja omaisten seassa kävelee kaksi valkotakkista ja punanenäistä klovnia kohti lastenosastoa. Toisella on kädessään lahjapaketti ja molempien silmissä näkyy maskien takaa hymyä, myös ohikulkijoille. Eläväinen talo ei koskaan lepää, mutta ihmiskohtaamisiin on aina aikaa pysähtyä. Nuori sairaanhoitaja huomaa käytävällä hitaasti […]
Lue sankaritarina”Oltiin matkalla kohti Taysia sinä päivänä. Se oli muuten tavallinen sopimuksen allekirjoituspäivä, vaikka talvikeli oli aivan kammottava. Lumimyrskyn puhurit puskivat jäähilettä auton tuulilasiin. Käänsimme autoa kohti sairaalan pihaa, kun huomasimme, että mies lyyhistyi jäiselle suojatielle”, MV:n palvelumyyntipäällikkö Eerika kertoo. Huoltopäällikkö Teemu Inomaa muistaa elävästi tuon hetken: ”Hypättiin tietenkin saman tien autosta pihalle auttamaan kaatunutta. Paikalle […]
Lue sankaritarinaEelis Kuusela ei pidä itsestään meteliä, mutta hiljaiseksi iloista miestä ei voi kuvailla. Nauru seuraa Eelistä sinne, missä päin maailmaa hän kulkeekaan. Eelis on positiivisuuden ilmentymä, jolle ahkeruus, nöyryys, työkavereiden ja asiakkaiden kunnioittaminen ovat itseisarvoja. Työmaallakin kätellään, jos tilanne sen vain sallii, ja lakki otetaan pois päästä. Tässä tarinassa päästään kulkemaan Eeliksen matkassa yhtiön alkuajoista […]
Lue sankaritarinaPitelemätön ja pysäyttämätön keittiömestari Yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista aloitti uransa 25 vuotta sitten Rovaniemellä, kun Arto Rastas meni 14 kesäisenä Napapiirin Shellille töihin. Ensimmäisinä tehtävinään Arto pesi bensiinitankkeja, mutta sattumien kautta vastuut siirtyivät keittiöpuolelle ja pian tuleva ravintoloitsija täytteli jo lounasleipiä aseman vitriiniin. Siitä lähti kimmoke keittiön salojen opiskeluun ja nyt Arton ravintolaperheeseen kuuluu jo […]
Lue sankaritarinaMaarit Hokkanen toimii ruokapalveluesimiehenä Pirkanmaan suurimmassa erikoissairaanhoidon ravintokeskuksessa. Voimia ravitsee terveydenhoitoyksiköiden lisäksi esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja ikäihmisten asumispalveluissa. Ateriapalveluiden lisäksi Pirkanmaan Voimia Oy tuottaa moninaisille asiakkailleen myös puhtauspalveluita. Pirkanmaan Voimian omistavat Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupungit sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Taysin Keskussairaalan ravintokeskuksesta vastasi aikanaan Huoltolux, sen jälkeen TH-Line ja yritysoston myötä sopimuspohjaista huoltotoimintaa ja sen kehittämistä […]
Lue sankaritarina”Halu tuottaa iloa ja elämyksiä muille on löydyttävä syvältä itsestä” Kolea aamupäivä on Tampereen keskustassa tyyni ja rauhallinen, mutta Minnan astuessa laboratorion ovista sisään, tulvahtaa sisään räväkkää energiaa ja työkavereihin tarttuvaa naurua. Forssan ja Helsingin kautta Tampereelle päätynyt Minna Salomaa toimii G Livelabin ravintolatoimenjohtajana Tammerkosken kupeessa, vanhan kirjaston lehtisalin rakennuksessa. Pala punatiilistä kaupunkimaisemaa kätkee sisälleen […]
Lue sankaritarinaKun vispataan yhteen maailmantason drinkkikouluttaja sekä rauhanturvaajajoukoissa marinoitu pääkokki, saadaan sellainen kattaus kokeneen keittiön makuja, että verrokkia saa hakea. Ravintolan pääkokki Sakari Savolainen tervehtii iloisesti ja istuutuu hotellin lounge -tilan pöydän ääreen. Tamperetalon vierestä löytyvä Courtyard Tampere City on maailman suurimman hotelliketjun Marriott Internationalin ensimmäinen Courtyard-hotelli Suomessa. MV-Jäähdytys ja Sakari ovat olleet projektissa mukana jo […]
Lue sankaritarina