Jarkko ja Teemu, MV319 & MV320

Jyväskylän SWAT tiimi - kylmäasennusten iskuryhmä

jyväskylä projektiasennus kylmälaitteistot MV-Jäähdytys

Jarkko ja Teemu ovat olleet MV-Jäähdytyksellä noin 3kk töissä, mutta projektimiesten asennuskalenteri on myyty täyteen jo kuukausiksi eteenpäin. Jyväskylän aluejohtajaa, Rainer Lahtista, ei kova kysyntä pääse yllättämään: ”Nämä kaverukset voi laittaa keikalle kuin keikalle ja aina voi olla varma siitä, että jälki on priimaa.”

Jarkko pyöritti usean vuoden ajan omaa kylmätekniikkaan erikoistunutta yritystään. Jo Jarkon yrittäjäaikoina Jarkko tunnettiin kylmätekniikkavelhona. Erästäkin ikivanhaa ilmalämpöpumppua oli käynyt jo kaksi eri kaveria korjailemassa ja silti laite jatkoi reistailuaan. Laitteenomistajalle oltiin suositeltu vielä Jarkkoa. ”Sitten vasta kannattaa ostaa uusi jos ei Jarkkokaan saa sitä kuntoon”, rouvalle sanottiin. Tämänkin keikan jälkeen Jarkon tilastot pysyivät muuttumattomina. Ei ole yksikään tämän miehen laite jäänyt uran aikana korjaamatta.

mv-jäähdytys

Jarkko (vasemmalla) ja Teemu (oikealla) tuntevat toisensa jo vuosien takaa

MV:lle Jarkko päätyi aluejohtaja Rainer Lahtisen soiton ja tapaamista seuranneen työtarjouksen vuoksi. ”Kokonaispaketti ratkaisi”, Jarkko kertoo. MV on ensimmäinen talo, joka on yhdistänyt ammattikeittiöiden kuumat ja kylmät laitteet saman katon alle. MV vie datapohjaista huoltoliiketoimintaa rohkeasti eteenpäin ja perustaa jatkuvasti uusia, asiakkaan arkea helpottavia toimintoja. ”Olin suorastaan yllättynyt uuden työnantajan perehdytysprosessista ja moderneista järjestelmistä – ne eivät ole alalla itsestäänselvyyksiä”, Jarkko kertoo.

Rainerin vetämästä Jyväskylän yksiköstä välittyi Jarkolle heti joukkuehenki sekä vahva tekemisen meininki: ”MV vaikutti sellaiselta yritykseltä, että täällä pääsee heti syvään päätyyn ja kehittämään toimintoja”, Jarkko muistelee. Vaikka yrittäjyydessäkin on puolensa, tuo MV:läisyys Jarkolle taloudellista vapautta sekä enemmän aikaa perheen kanssa vietettäväksi.

Jarkon asennuspari Teemu on Jarkon ystävä jo useiden yhteisten työvuosien kautta. ”Teemulla on S2 asentajana todella vahva sähköosaaminen”, Jarkko kertoo. Jarkko nostaa Teemun rauhallisuuden ja näkemyksellisyyden Teemun erityisinä vahvuuksina esiin. ”Siinä juuri se 8 vuoden sähköasiantuntijuus korostuu, ettei tarvitse rampata useaan kertaan, vaan osataan suoraan sanoa, mitä tarvitsee tehdä, miksi se on juuri tälle asiakkaalle paras vaihtoehto, ja missä järjestyksessä asioita ryhdytään tekemään”, Jarkko kuvailee.

jarkko eskonen ja teemu hämäläinen mv-jäähdytys

Jarkko ja Teemu tiesivät jo MV:lle tullessaan, että heistä tulee asennuspari. Projekteissa työnjako on selkeä. Jarkko vastaa kylmäpuolen asioista ja Teemu sähköistä. Teemun mielestä Jarkossa on parasta se, että hän käärii hihat ja lähtee suin päin hommiin; ei jää päivittelemään tai valita mistään. ”Me autamme toinen toisiamme siellä, missä tarvitsee, ja sen jälkeen hoidetaan omat kenttämme”, Teemu kertoo. Toisilleen jo valmiiksi tutuilla kaveruksilla yhteispeli toimii ja hommat luistavat.

Jarkkoa ja Teemua yhdistää periksiantamattomuus. Miesten uran haastavin keikka on ollut erään leikkaussalin vakioilmastointikone, joka oli kyseisen erikoissairaanhoidon historiassa lajinsa ensimmäinen pilottimalli. Tositilanteessa täysin testaamatta jäänyt kone ei meinannut lähteä lainkaan käyntiin, vaikka siihen oltiin vaihdettu likipitäen jo kaikki osat. Jarkon ja Teemun käsissä oli kone, joka ei antanut mitään elonmerkkejä itsestään. Kaiken lisäksi Suomessa ei ollut yhtäkään ihmistä, keneltä olisi voinut kysyä teknistä tukea. Myös asiakas ymmärsi tilanteen haastavuuden.

No kuinka vakioilmastointikone kanssa kävi? Sama laitteisto tuli nyt, yli 6 vuoden jälkeen, MV:n miehiä uudestaan vastaan. Tämä kyseinen kone on toiminut moitteetta leikkaussalissa jo kaikki nämä vuodet eikä asiakas ollut joutunut soittamaan kertaakaan huoltomiestä vikakeikalle. MV:llä kaikki keikat hoidetaan niin hyvin kuin pystytään. Asiantuntijatalossa se on kova lupaus se.

jäähdytylaiteasennukset jyväskylä

Jarkon ja Teemun kylmäasennusauto on MV-Jäähdytyksen kaikkien aikojen suurin huoltoauto. Autoon mahtuu kaikki työmaalla tarvittavat koneet, komponentit ja raakamateriaalit.

Jarkon ja Teemun ensimmäisiin kuukausiin on mahtunut jo keskenään hyvin erilaisia projekteja. On ollut yökerhon ilmastoinnin jäähdytystä, kukkakaupan kylmiötä, puhelin- ja nettimastojen sähkötilan jäähdytystä, ravintolan elintarvikepakkasten asennusta, palvelutalon ilmastoinnin jäähdytystä, tutkimuslaitoksen toimistotilojen jäähdytystä sekä laboratorioiden olosuhdehallintaa. ”Teemme pääasiassa isoja ja vaativia kohteita, tekemistä kyllä riittää”, Teemu ja Jarkko tiivistävät hymyssä suin.

Vahvan projektiosaamisen lisäksi Jarkon ja Teemun projektit kyetään tarjoamaan kilpailukykyiseen hintaan, sillä projektit lasketaan ja toteutetaan paikallisesti. ”Soittoa vain meidän suuntaan ja laitetaan Suomen parhaat miehet asialle”, aluejohtaja Rainer Lahtinen tiivistää.

Pyydä tarjous! 
myynti@mv-jaahdytys.fi
020 786 1900