fbpx

Jäähdytys

Meillä on yli 1000 miesvuoden ammattikokemus jäähdytyslaitteistojen, kylmä- ja pakkastilojen sekä olosuhdehallintaratkaisujen huollosta ja asennuksesta.

Ratkaisut

 

Palvelemme laitteiston elinkaaren kaikissa vaiheissa – koko Suomen laajuudella.

 

Jos sillä on tarkoitus tehdä kylmää, me asennamme sen. Jos välität sen kunnosta ja elinkaaren pituudesta, me huollamme sen. Kun haluat modernisoida, me kuljetamme, kierrätämme ja tuomme uuden paikalle.

 

Jäähdytysteknologiaa tarvitaan esimerkiksi kiinteistöjen ilmastoinnin jäähdytyksessä eli tila- ja tuloilmajäähdytyksessä, lämpöä tuottavissa serveritiloissa, hotellien ja ravintoloiden kylmä- ja pakkastiloissa, varastoissa, terveydenhuollon magneettikuvaushuoneissa sekä teollisuuden prosessien jäähdytyksessä.

 

Asiantuntemuksemme kattaa myös olosuhdehallintaa vaativat puhdastilat ja laboratoriot. Toteutamme lisäksi myös erikoisratkaisuja mm. elintarviketeollisuuteen, magneettirekoille tai apteekkiroboteille.

jaahdytys palvelut

Palvelemme mm.

 

Huollamme ja asennamme kaikki laitteet ja merkit:

 

 

 • prosessinjäähdytyslaitteet esim. vedenjäähdyttimet
 • öljyn ja muljun jäähdyttimet
 • ilmastoinnin jäähdytyslaitteet
 • lämmöntalteenottojärjestelmät
 • serveritilojen jäähdytyslaitteet
 • VRF-laitteet
 • split-järjestelmät eli ilmalämpöpumput
 • tuloilmajäähdytyslaitteistot
 • kylmä- ja pakkastilat
 • magneettikuvauslaitteet

 

Laiteasennukset ja jatkotakuu

 

Asennamme kaikki jäähdytyslaitteistot, kylmä- ja pakkastilat laitemerkkiin tai kylmäaineeseen katsomatta. Asiantuntijamme tuntevat kaikki laitemerkit ja antavat suosituksia asiakastarpeen kannalta parhaista ratkaisuista.

 

kylmäalaitteiston asennus ja takuu

 

MV-Jäähdytyksen periksiantamaton joukkue on sitoutunut tekemään asiakkaidensa elämästä mahdollisimman mutkatonta ja turvallista. Siksi tarjoamme uuden laitteiston omistajan etuna asiakkaillemme 12 ylimääräistä takuukuukautta. Laitteistoon kuuluvan 2 vuoden takuuajan päälle saat siis 1 ylimääräisen vuoden jatkotakuuta! MV-Jatkotakuu koskee MV-Jäähdytys Oy:n asentamia kylmälaitteistoja. Jatkotakuun voi lunastaa tekemällä MV-Jäähdytyksen kanssa 3 vuoden määräaikaisen huoltosopimuksen, johon annamme huolettoman (1kk) irtisanomisajan.

 

Pyydä meiltä sinulle räätälöity tarjous!

 

Vuosihuollot

 

Ennakointi on kaiken keskiössä, kun laitteiden toimintavarmuus, turvallisuus ja taloudellisuus halutaan taata. Vuosihuoltosopimuksella MV-Jäähdytys sitoutuu pitämään asiakkaan laitteista huolta. Huolehdimme asiakkaan lakisääteisistä velvoitteista, laitteiden toimivuudesta, energiatehokkuudesta ja pitkästä elinkaaresta. Vastaamme myös asianmukaisesta dokumentoinnista ja sen säilyttämisestä. Jokainen sopimusasiakas saa oman työnjohtajan, jonka kanssa vuosihuollot sovitaan asiakkaalle parhaiten sopivaan ajankohtaan.

jaahdytyslaitteen vuototarkastus

Vuosihuoltosopimusta suunniteltaessa on mahdollista tehdä ennakoiva laitekartoitus. Tehdyn kartoituksen perusteella muodostetaan tarjous, jossa on laitteenomistajan lakisääteisten velvoitteiden kuten vuototarkastusten lisäksi myös suositellut toimenpiteet sekä laitekohtaiset huoltovälit. MV-Jäähdytyksen kokemukseen ja suosituksiin perustuva tarjous keskustellaan asiakkaan kanssa läpi ja räätälöidään tarvittaessa toiveiden mukaan.

 

Tutustu vuosihuoltosopimuksiimme!

 

 

Vikakorjaukset

 

Vahinko ei tule kello kaulassa. Kun kesän ensimmäinen hellepäivä laittaa jäähdytyslaitteet koville tai pääkeskuksesta palanut sulake saa pakkaset sulamaan, me kiiruhdamme paikalle.

vikakorjaukset jaahdytyslaite

Huoltopäivystysnumeromme 020 786 1900 palvelee vuorokauden ympäri – koko Suomen laajuudella. Yleisimpiä korjausta vaativia syitä ovat kylmäainevuoto, sähköisten komponenttien rikkoutuminen sekä epäpuhtauksista johtuvat viat. Huoltoasentajamme sopii asiakkaan kanssa toivotun korjausajankohdan, varmistaa jo etukäteen laitteessa käytetyn kylmäaineen, tarvittavat varaosat ja työkalut sekä muut tarpeelliset pohjatiedot, jotta vikaa päästään korjaamaan jo heti saavuttaessa.

 

 

Projektit ja asiantuntijapalvelut

 

Suunnittelemme ja toteutamme jäähdytys-, kylmä-, pakaste- ja olosuhdehallintaratkaisuja useille eri aloille ja tarpeisiin. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi rakennusliikkeet, putkiliikkeet, kiinteistöhuoltoyhtiöt, teollisuuslaitokset ja laitevalmistajat. Projektipäällikkömme ovat alansa asiantuntijoita, jotka kykenevät tekemään minkä tahansa jäähdytysjärjestelmäsuunnitelman ja toteuttamaan koko projektin suunnittelusta luovutukseen saakka. Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta asiakkaalle suunnitellaan ratkaisu, jonka vaatimuksina ovat kestävyys, energiatehokkuus sekä matalat elinkaarikustannukset.

 

jaahdytys urakointi

 

Kohteeseen tutustumisen jälkeen luodaan yhteisen etenemissuunnitelman mukainen tarjous, solmitaan urakkasopimus, johdetaan työmaan toimintaa ja luovutetaan lopuksi valmis laitos. Projektin päättyessä tilaajamme saa kattavan raportin ja haluaakin usein jatkaa yhteistyötä luottokumppaninsa kanssa vielä huoltosopimuksen merkeissä.

 

Asiakkaamme valitsevat meidät, sillä kiistaton ammattitaitomme kulkee käsi kädessä kilpailukykyisen kokonaishintamme kanssa. Kysy lisää projektipäälliköiltämme! Jokainen projektipäällikkömme ja työnjohtajamme on valittu tehtäväänsä heidän perehtyneisyytensä ja erityisosaamisensa vuoksi. Kaikki asiantuntijamme tarjoavat konsultointiapua esimerkiksi kylmäaine- ja laitteistovalintojen suhteen, tekevät kylmäaineanalyysejä, neuvovat haastavissa käyttötilanteissa ja antavat käyttöopastuksia asentamiinsa ja huoltamiinsa laitteisiin. Jokaisella asiakkaallamme on oma asiantuntija käytössään.

 

 

Vuokralaitteet

 

Meiltä löytyy ratkaisut äkillisiin ongelmatilanteisiin!

 

Meillä on useita kylmäkärryjä, jotka sijaitsevat fyysisesti Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Kärryt toimitetaan Suomen laajuudella suoraan yrityksen pihaan. Kärryt ovat tarkoitettu ensisijaisesti elintarvikkeiden väliaikaiseen varastointiin ja ne voidaan säätää mihin tahansa lämpötilaan +15 ja -22 välillä. Kylmäkärryjä hyödynnetään tilapäisinä varastoina esimerkiksi kylmä- ja pakkashuoneiden sulatuksissa ja puhdistuksissa. Kylmäkärryjä tilataan myös yllättävien laitteistorikkojen sattuessa, kun elintarvikkeiden kylmäketju tulee säilyttää. Kylmäkärry mahdollistaa korjausten ja huoltotoimenpiteiden tekemisen arkityöaikoina.

laitevuokraus jaahdytys

Kylmäkärryjen lisäksi logistiikkakeskuksistamme löytyy esimerkiksi vetolaatikostojen kylmäkasetteja, vetolaatikostokoneikkoja sekä ratkaisuja serveri- ja laitetilojen väliaikaiseen jäähdytykseen. Vuokraamme satunnaisesti myös muita elintärkeitä lainalaitteita kuten vedenjäähdyttimiä. Aina kannattaa soittaa ja kysyä!

 

 

Laite- ja varaosatoimitukset

 

Meillä on oma, tehokas hankintaorganisaatiomme, joka takaa laitteiden, varasosien ja komponenttien toimitusnopeuden. Ylläpidämme laajaa kylmäaine- ja jäähdytyskomponenttivalikoimaa, mutta hankintaosastomme saa nopeasti tilattua myös erikoisemmat ja harvinaisemmat komponentit ja varaosat. Kauttamme tilataan esimerkiksi vedenjäähdyttimiä, sähkökaapin jäähdyttimiä, vetolaatikoston koneita ja yleisesti kylmäkoneiden varaosia. Käytännössä ei ole mitään, mitä ansiokkaat logistiikka-ammattilaisemme eivät kykenisi toimittamaan.

 

laite ja varaosatoimitukset jaahdytys

Suurella todennäköisyydellä asiakkaamme tarvitsema tilaustuote löytyy kuitenkin jo valmiiksi hyllystämme. Olemme seuranneet teknologian ja asiakastarpeiden kehitystä viimeisen 50 vuoden ajan. Ympäri Suomea sijoitettujen logistiikkakeskustemme sisällöt on optimoitu asiakastarpeiden ja sesonkikohtaisen kysynnän mukaan.

 

Soita 020 786 1900 ja kysy lisää!

 

 

EU:n F-kaasusasetus (EU 517/2014) luo velvoitteita jäähdytyslaitteiden omistajille. Laite tulee vuototarkastaa tietyin määräajoin. Tarkastusväli määräytyy kylmäaineen ilmastoa lämmittävän vaikutuksen perusteella ja se lasketaan kylmäaineen määrän ja laadun perusteella. Vuototarkastuksilla ennaltaehkäistään kylmäainevuodot. Myös hiilidioksidilaitoksille on määritelty lakisääteiset määräaikaistarkastukset (painelaitelaki 1144/2016). MV-Jäähdytys varmistaa, että kaikki lakisääteiset tarkastukset tehdään asianmukaisesti ja ajallaan.

Dokumentoimme ja arkistoimme asiakkaidemme puolesta kaikki lakisääteiset dokumentit ja kiinnitämme huoltamiimme laitteisiin F-kaasuasetuksen mukaiset vuototarkastustodistukset. Näiden lisäksi ylläpidämme jokaisesta laitteesta huoltopäiväkirjaa. Tietokantaamme kirjataan tehdyt toimenpiteet, tulevat korjaustarpeet sekä huoltoasentajat muut huomiot. Asiakkaalle tutuin dokumentti on huoltoraportti, joka lähetetään jokaisesta tehdystä työstä. Siitä voi läpinäkyvästi tarkistaa tehdyt toimenpiteet ja asennetut varaosat. Jokaisesta vuosihuollosta syntyy lisäksi huoltopöytäkirja, johon on merkitty vuosihuoltotoimenpiteet, vuosihuolloissa havaitut puutteet sekä mittaustulokset.

Työmaapätevät projektiasentajamme hallitsevat kylmätekniikan lisäksi myös jäähdytyslaitteisiin liittyviä sähköasennuksia ja tarvittavia putkitöitä.

Me huolehdimme laitteen elinkaaresta asennuksesta huoltoon ja käytöstä poistamiseen saakka. Kylmäaineiden käytöstä poistaminen alkaa niin, että kylmäaine otetaan talteen säiliöön. Talteen otettu aine toimitetaan keskusvarastollemme, jossa se analysoidaan. Olemme Suomen ainoita toimijoita, jotka siihen kalustonsa puolesta kykenevät. Selvitämme, voiko kylmäaineen uusiokäyttää sellaisenaan, voiko sen puhdistaa eli regeneroida vai tuleeko kylmäaine toimittaa kumppanillemme Fortumille hävitettäväksi. Suurin osa kylmäaineesta voidaan vielä puhdistaa ja me teemme sen aina, kun mahdollista.

Kierrätämme kaiken, minkä voimme. Kierrosta poistuvat laitteet puretaan osiin. Kylmäaine otetaan talteen, analysoidaan ja uudelleen käytetään toisessa laitteessa, jos mahdollista. Ominaisuuksiltaan muuttunut kylmäaine toimitetaan kumppanillemme Fortumille kierrätettäväksi. Öljy kerätään ja kierrätetään asianmukaisesti. Laitteen kuoriosa menee romumetalliin, mutta sähkö- ja elektroniikkaromu, rosteri, alumiini, kupari, paristot ja akut, pahvi, puu ja energiajäte lajitellaan.

24/7 huoltopäivystysnumeron lisäksi meillä on lähes 300 koulutettua huoltoasentajaa, joilla on ylivertainen ja periksiantamaton asenne. Huoltoasentajillamme on omat varustellut huoltoautot käytössään. Näistä liikkuvista varaosavarastoistamme löytyvät kaikki yleisimmät varaosat, raakamateriaalit, sähkökomponentit, kylmäaineet, laitteet ja mittaristot. Ympäri Suomea sijoitetut logistiikkakeskuksemme pitävät huolen, että myös erikoisemmatkin varaosat löytyvät kohtuulliselta etäisyydeltä. Varastomme sisältävät kymmeniä tuhansia tuotteita, joilla kykenemme takaamaan korjausten ja huoltojen nopeuden.

Laskutuskysymyksiin vastaa luotettu kirjanpitäjämme Terttu Kasari osoitteesta laskutus@mv-jaahdytys.fi.
MV-Jäähdytys on läpi historiansa toteuttanut erikoisammattitaitoa vaativia projekteja. Myös kuvan kontti on tuotettu tilaustyönä. Rakentamallamme ratkaisulla liuospiiri kyetään jäähdyttämään ennätysmäisiin pakkasasteisiin - asteen tarkkuudella.
Kyseessä on siis 100% asiakastarpeen pohjalta räätälöity toteutus. Projektiosastomme on tehnyt kaiken kylmäsuunnittelusta sähkösuunnitteluun, toteutukseen ja toimitukseen saakka.

On aika menestyä!

 

Palvelemme äkillisissä huoltotarpeissa, pitkäaikaisissa kunnossapitokumppanuuksissa
sekä suuren mittakaavan projektitoimituksissa.

Kutsu periksiantamattomat tekijämme paikalle!

 • Täytä lomake. Se on ilmaista!
 • Olemme sinuun pian yhteydessä.

Valitse yhteydenottotapa

Tilaa huolto
Jätä soittopyyntö
Tarjouspyyntö
Seuraava vaihe

Sankaritarinat

Soita huoltopäivystysnumeroomme, avoinna 24/7

020 786 1900

Tilaa huolto, vastaamme arkisin 7-16

Huoltotilaus
X

Tarjouspyyntö

 • Max. tiedoston koko: 128 MB.