Ramirent

Torninostureilla tehdään Suomen näyttävimmät maamerkit

Henrik Forss Ramirent

Palveluvalikoimassa kaikki, mitä työmaalla tai telakalla tarvitaan

Ramirent Finland Oy on Suomen suurin ja kattavin konevuokraamo. Ramirentin valikoimassa on jo nyt yli 25 000 erilaista konetta ja laitetta. Toimipisteiltä voi vuokrata mm. rakennuskoneita, nostimia ja nostureita, trukkeja, teollisuuden kalustoa sekä työmaatiloja rakennustyöläisille. Vuokrakaluston lisäksi myös tukipalveluvalikoima on laaja.

Ramirent turku
Ramirentin Turun toimipiste. Kuva: MV-Jäähdytys

Asentajasta työnjohtajaksi 

Ramirent työllistää yli 600 rakennuskonepalvelun ammattilaista 60:ssä eri toimipisteessä eri puolilla Suomea. Paikallisen läsnäolon lisäksi vuokraamon asiakkaat arvostavat Ramirentin luotettavuutta. ”Tuotteet on aina tarkastettu, huollettu ja kalusto on modernia”, Ramirentin työnjohtaja Henrik Forss kertoo iloisesti. ramirent henrik forssHenrik Forss vastaa Varsinais-Suomen torninostureista. Kuva: MV-Jäähdytys

Henrik Forss työskentelee itse Turun toimipisteellä. ”Kymmenen vuotta on jo tullut talossa täyteen”, Henrik hymyilee. Henrik aloitti uransa sähköasentajana. Osallistuvana työnjohtajana Henrik auttaa työkavereitaan myös kentällä sähköasennuksissa ja huoltotöissä, mutta pääsääntöisesti työnkuva on työmaiden suunnittelua, tilausten tekemistä ja yleistä organisointia. Sääolosuhteet vaihtelevat työmaalla rajustikin. ”Voi tulla vettä, räntää tai lunta ja me teemme aina työmme kunnialla”, Henrik kertoo ylpeänä tiimistään.

Hurjapäiden hommaa


”Kyllä täytyy vähän hullu olla, että tätä hommaa tekee”, Henrik nauraa. Harvempi sähköalalle kouluttautuva suunnittelee suuntautuvansa nosturialalle sähköjä korjaamaan 80 metrin korkeuteen. ”Alamme on hieman erikoinen ja siksi meille tullaan usein mutkien kautta tai kavereiden suosituksesta”, Henrik pohtii. 

ramirent
Jokaisessa nosturissa tulee nykyään olla myös ilmastointilaite. Kuva: Ramirent

MV-Jäähdytykseen Henrik tutustui lapsuuden kaverinsa, huoltopäällikkö Mika Lahdenrannan kautta. Jokaisen torninosturin ohjaamossa on nykyään ilmalämpöpumppu. ”Lakikin näitä ilmastointilaitteita jo vaatii”, Henrik tarkentaa. Jos ilmalämpöpumppuun tulee vikaa, täytyy huoltomiehen kiivetä ylös nosturiin. Henrikin mukaan torninostureiden korkeudesta johtuen välillä on vaikeaa löytää yhteistyökumppania, joka suostuu suorittamaan huoltotöitä näin haastavissa olosuhteissa. Toistaiseksi MV-Jäähdytykseltä on aina löytynyt joku hurjapää, jota ei korkeanpaikankammo vaivaa, ja jolta työt sujuvat nopeasti sekä säntillisesti. ”Joustavuus ja palvelemisen halu ovat MV:llä harvinaisen korkealla”, Henrik hymyilee.

Torninostureilla tehdään Suomen näyttävimmät maamerkit

 

Ramirentin suurimpiin asiakkaisiin luetaan Meyerin telakka, teollisuuslaitokset, tuulivoimalat sekä suurimmat rakennusliikkeet kuten YIT ja SRV. Torninosturipuolella työskentelevä Henrik Forss asioi kuitenkin kaikkein eniten rakennusliikkeiden kanssa. Torninostureita on Turussa 15 ja koko suomessa 80 kappaletta. Ramirent

Myös Tampereen Tornihotelli on Ramirentin nostureilla rakennettu. Kuva: Ramirent

Henrikin omalle uralle on osunut monia ainutkertaisia ja mieleenpainuvia projekteja. ”Näsinneula on aikoinaan rakennettu Ramirentin nostureilla, sitten Tampereen Tornihotelli, Liedon vesitorni ja Turun TYKS”, Henrik summaa. Ramirent on laajan toimipisteverkostonsa ansiosta aina lähellä asiakastaan ja voi tarjota parhaan ratkaisun nopeasti ja tehokkaasti.

Tutustu tästä MV-Jäähdytyksen jäähdytyspalveluihin sekä vuosihuoltosopimuksiin!