Ammattikeittiön opastevideot keittiölaitehuoltoon

Ravintola Kissanviiksien keittiöön on otettu MV-Jäähdytyksen vuosihuoltosopimus

Henkilökunnan opastevideo keittiölaitehuoltoon

Oletko miettinyt miksi kupu- tai tunnelikone jättää astiat likaisiksi tai kone vaahtoaa? Tai tiesitkö, että jos uuni ei kuumennu kunnolla, voit poissulkea osan vikatekijöistä myös itse! Katso alla olevalta videolta, kuinka keittiön henkilökunta voi huolehtia keittiölaitteistaan parhaalla mahdollisella tavalla! Voit estää monet korjauskäynnit näinkin yksinkertaisilla nikseillä!

Opastevideolla käsitellään kupu- sekä tunnelitiskikoneen, uunin, padan ja sähkövikojen aiheuttamia yleisiä vikatilanteita sekä oikeaoppisia toimintamalleja niiden ehkäisemiseksi. Jokainen keittiön toimintahäiriö estää sinua tekemistä sitä, mitä parhaiten osaat. Siksi me teemme kaikkemme, että keittiölaitteesi ovat aina huippukunnossa! Tutustu tästä MV-Jäähdytyksen ammattikeittiöpalveluihin, kuten huoltoihin, asennuksiin ja korjauksiin!

Henkilökunnan opastevideo kylmä- ja pakkastilahuoltoon

Keittiölaitteiden lisäksi myös kylmä- ja pakkastilojen ennenaikaista rikkoutumista voidaan ehkäistä oikeaoppisilla rutiineilla. Alla olevalla videolla kerrotaan, kuinka kylmätiloista, pakkastiloista ja vetolaatikoista pidetään huolta. Lisäksi keskitytään höyrystimen ja kompressoriyksikön toimintaan sekä niiden yleisiin vikatilanteisiin. Tutustu MV-Jäähdytyksen tarjoamiin kylmä- ja pakkastilapalveluihin jäähdytys sivulta.

Kylmä- ja pakkastilojen sekä ammattikeittiölaitteiden oikeaoppista käyttöä helpottaa kokoamamme muistilista. Oletko osannut käyttää aiemmin kylmä- ja pakkastiloja oikein? Tarkista se alta!

Ammattikeittiön käyttäjille 10 muistisääntöä

1) Käsittele kaikkia keittiön ovia varoen. Ovet vikaantuvat herkästi keittiön kiireen ja voiman käytön vuoksi.

2) Älä laita kuumia tuotteita kylmä- tai pakkastilaan. Tuotteiden jäähdytykseen on omia jäähdytys- ja pikapakastuslaitteitaan.

3) Älä pidä kylmien tilojen ovia pitkään auki. Nopeiden lämpötilavaihteluiden aiheuttama kosteus saa sähkökomponentit ja ovien tiivisteet jäätymään. Mikäli ovia täytyy pitää auki poikkeuksellisen pitkään esimerkiksi tuotteiden siirtämistä tai huoneen puhdistusta varten, pitää jäähdytys kytkeä pois päältä siksi aikaa.

4) Tarkkaile ovitiivisteiden kuntoa. Rikkoutunut ovitiiviste on yleinen syy kylmä- tai pakkastilan lämpenemiseen tai esimerkiksi uunin heikentyneeseen lämmitystehoon.

5) Mikäli höyrystin tihkuu vetää, hikoilee tai jo jopa jäätynyt, on se selkeä syy soittaa huoltoyhtiöön. Vesi ja jää eivät koskaan kuulu kylmätilaan.

6) Pidä huolta, että kylmätilan höyrystimen ympärillä ja pystykaapeissa on riittävästi ilmatilaa. Mikäli kylmätilassa on aina rullakoittain tavaraa, kannattaa rakentaa lisää kylmätilaa. Liian täyteen pakattu kylmätila ei toimi optimaalisesti.

7) Vältä veden roiskumista sähkölaitteisiin, kuten kylmätilan höyrystimeen tai lämpötilasäätimeen. Keittiölaitteissa, kuten uuneissa, on lisäksi esimerkiksi vastuksia ja suodattimia. Jokainen laite tulee puhdistaa valmistajan ohjeiden mukaan, niille suunnitelluilla pesuaineilla.

8) Tyypillisiä, henkilöstön itsensä korjattavissa olevia vikoja ovat hätä seis -kytkimen jääminen pohjaan, raolleen jäänyt ovi, tukkeuma tiskikoneen suuttimissa tai tiskikoneen pesu-/huuhteluaineen loppuminen. Nämä kannattaa tarkistaa ensimmäisenä.

9) Kun huomaat laitteessa vikaa, älä epäröi soittaa huoltoyhtiöön. Liian pitkään odotellessa myös muita komponentteja voi rikkoutua ja edessä on kalliimpi korjaus.

10) Huoltoa tilatessa on tärkeää kertoa, mikäli laite on näyttänyt jonkin vikakoodin. Näin huoltoasentajalla on riittävät lähtötiedot vian korjaamiseen ja hän osaa varautua oikeilla varaosilla. Huoltoliikkeelle on myös tärkeää tietoa, millaisessa tilanteessa vika on ilmennyt. Huoltoliike ei koskaan tuomitse inhimillisistä käyttövirheistä. Niitä sattuu jokaiselle.