Mikko Heinonen, MV184

Kylmäkompressori tyynynä kehdosta keski-ikään

MV-Jäähdytys vuosikatsaus

Joukkuepelaaja henkeen ja vereen

Hankintajohtaja Mikko Heinonen on ollut kylmäteknisessä toiminnassa mukana jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Ei ole perheyrittäjyys Mikollekaan vieras laji. Alan kansainväliset toimijat, messut ja tehdastilat ovat 30 vuoden työuralla tulleet tutuiksi. Heinonen on vaikuttanut Suomen Kylmäyhdistyksen hallituksessakin liki 10 vuoden verran. ”Olen päässyt seuraamaan alan muutosta ja teknologian edistymistä aivan paraatipaikoilta”, Heinonen toteaa. Kyltymätön kehityksen jano ja rohkeat askelet kohti alan pysäyttämätöntä edelläkävijää, houkuttelivat myös Mikkoa aikanaan siirtymään MV-Jäähdytyksen palvelukseen. Heinonen arvostaa Virkin perheyhtiötarinaa ja toteaa perheyrittämisensä olevan ”oma lajinsa, jossa vaaditaan erityistä luovuutta”.

mikko heinonen

Tämä pääkaupunkiseudun kasvatti on joukkuepelaaja henkeen ja vereen eikä se rajoitu ainoastaan monipuolisiin urheiluharrastuksiin. Oman kenttänsä lisäksi Mikko sparrailee mielellään yhtiön markkinointiosaston kanssa, järjestää tapahtumia henkilöstölle ja asiakkaille sekä kehittää yrityksen toimintaa yhdessä aluejohtajien kanssa. Energiaa pursuava Mikko järjesti viimeisimpinä projekteinaan henkilöstön frisbeegolf -turnauksen ja loi muusikkoystävänsä kanssa MV-Jäähdytyksen tunnusbiisin, jota ei vielä toistaiseksi olla julkaistu. ”Kaikki aikanaan”, Mikko virnistää mystisesti, ”meillä on paljon upeita juttuja suunnitteilla 50-vuotispäivämme kunniaksi”.

Tuotemerkkien perinpohjaista tuntemista ja vaikuttavaa teknistä osaamista

Heinonen on ollut MV-Jäähdytyksellä kaksi vuotta kehittämässä hankinnan ja logistiikan valtakunnallista toimintaa. ”Tavoitteellisuus ja vahva kasvuhakuisuus sopivat yrittäjäluonteelleni”, Mikko kuvailee. Ostotiimiin kuuluu kaksi kaksi kylmä-, jäähdytys- ja lämpöpumppupuolen ammattilaista sekä kaksi suurkeittiöpuolen kokenutta ja täsmällistä osaajaa. Läheisesti tiimin logistisessa onnistumisessa auttavat neljä varastosta vastaavaa takuumiestä. Hankintatiimin onnistumisella on suora vaikutus huoltotoiminnan asiakaskokemukseen. ”Kun saamme varaosan asentajallemme mahdollisimman nopeasti, vasteaikamme työn valmiiksi saattamiseen on Suomen nopein”, Heinonen tiivistää. Samaan aikaan Heinosen tiimi auttaa niin paljon kuin mahdollista, jotta asentajien ja huoltomiesten työskentely asiakaskohteissa olisi mukavaa ja sujuvaa.

hankintajohtaja mikko heinonen

Projekteissa ja korjausurakoissa tekninen asiantuntemus korostuu entisestään. Mikon tiimi on välillä mukana jo suunnitteluvaiheessa ja tarjouslaskennassa, kun uusitaan esimerkiksi kylmä- ja pakkastiloja, vedenjäähdytyskoneistoa, lämpöpumppusovellutusta tai korvaavaa laitteistoa ammattikeittiöön. Tällöin tiimi arvioi maailman johtavia valmistajia keskenään. Projekteissa on oltava erityisen huolellinen, kun huomioidaan alan ympäristöön vaikuttavat lainsäädännölliset muutokset ja trendit. Esimerkiksi kylmäaineissa on tapahtunut valtavia muutoksia kohti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Myös energiansäästöön voidaan vaikuttaa jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi laitteistovalinnoilla. Elinkaariajatteluun ja laitteiston kokonaistaloudellisuuteen on monta eri näkökulmaa. ”Me huomioimme näistä jokaisen, koska osaamme, pystymme ja haluamme”, Mikko sanoo.

Kun haluaa olla paras, se vaatii paljon

Heinosesta on upeaa tehdä kylmätekniikan sovellutusten sekä ammattikeittiölaitteistojen parissa pitkälle vaikuttavaa, arvokasta työtä. ”Rakennamme pohjaa alan uudelle normaalille”, Heinonen toteaa. MV-Jäähdytys Oy haluaa olla valtakunnallisesti paras ja siihen tavoitteeseen jokainen työntekijä on sitoutunut omalla periksiantamattomalla panoksellaan. ”Olen ollut erittäin tyytyväinen MV-Jäähdytyksen loistavaan yhteishenkeen”, Mikko sanoo. Viestintä eri osastojen ja toimipaikkojen välillä on positiivista ja rakentavaa. ”Pidän jopa vastuunani ylläpitää positiivista energiaa”, Mikko jatkaa. Mikko on elämässä oppinut, että hyvät teot luovat ympärilleen lisää hyvää.

hankintajohtaja mikko heinonen mv-jaahdytys

Nykyään MV-Jäähdytyksellä on lähes 200 työntekijää ja perheyritystaustainen yhtiö on alan merkittävimpiä työllistäjiä. Kaikkien eri toimialojen projekti-, huolto- ja asennusosaaminen huomioiden, MV-Jäähdytys voi olla todella ylpeä omasta panoksestaan vaativalla toimialalla. Kilpailu kiristyy aina ja muutoksiin täytyy varautua. Yhtiössä tehdään kehitystyötä ja investointeja osaamispääomaan ja olosuhteisiin, jotta MV-Jäähdytys on eturintamassa muuttamassa maailmaa paremmaksi myös tuleville sukupolville.

”MV-Jäähdytyksen 50 -vuotistarina on jo nyt vertaansa vailla, mutta haluamme yhdessä tehdä siitä vieläkin enemmän”, Mikko tiivistää.