Kotipizza

Maailman parasta pizzaa

Vaajakosken vastaremontoidussa Kotipizzassa on tilava tunnelma ja viihtyisä sisustus. ”Nyt on laitettu viimeisen päälle kaikki kuntoon”, toteaa ravintolan omistaja Jarmo Valtari. Aivan Vaajakosken ytimessä sijaitsevan Kotipizzan Jarmo osti reilu vuosi sitten. Vaajakosken lisäksi Jarmon Kotipizzoja löytyy tällä hetkellä Jyväskylän Seppälästä kaksi kappaletta sekä yksi Tuurista. Kasvu ei näytä hidastuvan, sillä viides Kotipizza on jo kiikarissa.

Kotipizza sisältä

Vaajakosken Kotipizza on sisustukseltaan avara

Kotipizzasta saa maailman parasta pitsaa

”Reissasin paljon nuorempana ulkomailla, eikä mistään saanut niin hyvää pizzaa kuin Kotipizzasta”, Jarmo kertoo. Tämä pitää hyvinkin paikkansa, sillä Kotipizzan Berlusconi on valittu maailman parhaaksi pizzaksi vuonna 2008. Jarmo kävi itse leipomassa kyseisen pizzan The America´s Plate International Pizza Competition -kilpailussa New Yorkissa. Raati arvosteli pizzan voittajaksi reseptin, raaka-aineiden, ulkonäön ja maun perusteella. ”Oli upea reissu ja siitä on jäänyt kerrottavaa pitkäksi aikaa”, Jarmo toteaa.

Kotipizzan sisätilat ovat avarat

Remontoidussa Kotipizzassa kelpaa nautiskella maukkaista pizzoista

Maailman parhaan pitsan leipoja luottaa Suomen parhaaseen huoltoyhtiöön, MV-Jäähdytykseen. MV-Jäähdytys on Suomen ainoita toimijoita, joille voi keskittää kaikkien ammattikeittiölaitteiden, kylmä- ja pakkastilojen sekä jäähdytyslaitteistojen vuosihuollot ja vikakorjaukset merkkiriippumattomasti. Jarmo hyödyntää MV-Jäähdytyksen vuosihuoltosopimusta Kotipizza-ravintoloissaan. Keittiölaitteiden huoltojen lisäksi MV-Jäähdytys on asentanut myös ilmalämpöpumpun Vaajakosken ravintolaan. Tutustu tästä MV-Jäähdytyksen huoltosopimuksiin!

pizzauuni

Säännölliset vuosihuollot ehkäisevät äkillisiä vikoja kriittisissä keittiölaitteissa

Palvelun nopeus ratkaisee

MV-Jäähdytyksen palvelun nopeus ja joustavuus yllättivät Jarmon, kun yhdestä hänen vetolaatikostansa oli hajonnut propelli. ”Nappasin vetarin mukaan ja kävin MV-Jäähdytyksen toimipisteellä näyttämässä sitä Jyväskylässä. Parin tunnin päästä soitettiin, että vetari oli jo korjattu. Mukavaa, että myös pienemmät hommat onnistuvat nopeasti ja joustavasti”, Jarmo kertoo.

Kotipizzan vetolaatikosta

Vetolaatikosto eli vetari tarjoaa raaka-aineet helposti käden ulottuville

Maailman parhaasta pizzasta ei enää usein pääse nauttimaan Jarmon leipomana. Yrityksen toimitusjohtajana Jarmon aika kuluu suurimmaksi osaksi hallinnollisissa tehtävissä. ”Varsinaista työvuoroa en ole tehnyt useaan vuoteen, mutta kovan tarpeen vaatiessa tulen tuuraamaan apuun”, Jarmo toteaa. Jarmon alaisuudessa on työvoimaa noin 50 henkeä, jolloin aika ei riitä kaiken tekemiseen itse. Onneksi Jarmo on taitava löytämään luotettavia ja osaavia ihmisiä lähelleen.

Jarmo Valtari poikansa Joonan kanssa

Kuvassa Jarmo Valtari ja hänen poikansa Joona. Joona toimii Vaajakoskella ravintolapäällikkönä

Intohimona Kotipizza

Jarmon ura Kotipizza -yrittäjänä alkoi Vaasassa vuonna 1993. ”Meillä oli karkkikauppa Kotipizzan vieressä ja kävin asiakkaana siellä usein. Kotipizzan tullessa myyntiin sen ostaminen ja oman intohimon toteuttaminen oli selvää”, Jarmo kertoo.

”Ensimmäisen Kotipizzan oston jälkeen myynti laski puoli vuotta. Oikean ihmisen palkkaamisen jälkeen myynti kolminkertaistui kolmessa vuodessa”, Jarmo kertoo. Hän painottaa, että oikean ihmisen löytäminen oikeaan aikaan ja paikkaan on kaikki kaikessa. Kotipizzan vahva tuki on myös auttanut Jarmoa hankalissa tilanteissa. ”Parasta Kotipizzassa on se, että kaikkiin ongelmiin voi pyytää ketjulta apua ja he auttavat aina parhaansa mukaan”, Jarmo tiivistää.

Vaajakosken Kotipizza

Vaajakosken Kotipizza on sijainnut samassa paikassa jo yli 20 vuotta