Lassi Komulainen, MV262

Työmaan kantoapulaisesta projektipuolen tehtäviin

Maskussa asuva 30-vuotias Lassi Komulainen on päämäärätietoinen ja ahkera osaaja Varsinais-Suomesta. Hänen tarinansa kertoo sitoutumisesta, tavoitteiden saavuttamisesta ja menestyksekkäästä urakehityksestä osana MV-Jäähdytyksen joukkuetta. 

Opiskelu ja työura 

Alun perin Lassi Komulainen on kouluttautunut rakennusalalle 2010-luvulla, täydentäen osaamistaan myös sähköalankoulutuksella. Komulaisesta tuli isä vuonna 2014, jonka myötä hän vietti seuraavat puolitoista vuotta kotona. Sitten hänelle iski voimakas tunne, että nyt on siirryttävä työelämään. Työnhaku oli haastavaa ja työpaikan löytyminen tuntui olevan kiven alla. 

– Muistan, että lähetin silloin varmaan jotain 20-50 työhakemusta kuukaudessa ja soittelin eri paikkoihin etsiessäni töitä, ja takaisin sain vain kieltäviä vastauksia. Sitten veljeni antoi Tatu Salmisen numeron ja sanoi, että soitappa tuolle. Soitin, kävin työhaastattelussa ja päädyin työmaalle, Lassi muistelee uransa alkutaivalta. 

Lassi aloitti työt vuonna 2016 Varsinais-Suomen alueella toimineessa jäähdytys- ja lämmitysratkaisuja tuottavassa Enertest Oy:ssä, josta myöhemmin tuli MV-Jäähdytys vuonna 2020 yrityskauppojen myötä. Työura Enertestillä alkoi hieman sattumanvaraisesti, kun Lassi liittyi suuremmalle työmaalle aluksi kantoapuna. Hän kuitenkin osoitti kykynsä ja sitoutumisensa, mikä avasi ovia haastavampiin tehtäviin. 

-Ensin kun aloitin työt Enertestillä, en oikeastaan edes tiennyt mitä he tekevät. Toimin aluksi vähän niin kuin kantoapuna isommalla työmaalla, ja jotain ilmeisesti tein oikein, kun edelleen olen täällä, Lassi tuumaa. 

Hän eteni urallaan tehden ensin ilmalämpöpumppuasennuksia, sitten myös vika- ja huoltokeikkoja. Ajan myötä hän siirtyi tekemään enemmän vika- ja huoltokeikkoja, kunnes hän alkoi osallistua kylmä- ja pakkastilahommiin. Kehittyneet taidot ja sitoutuminen huomattiin, mikä avasi oven lopulta myös projektipuolen tehtäviin, joihin hän on sittemmin siirtynyt kokoaikaisesti. 

Projektipuolelle siirtyminen 

Lassi paljastaa, että projektipuolelle siirtyminen ei ollut pelkkää sattumaa, vaan tavoitteellista suunnittelua. Hänellä oli selkeät tavoitteet, ja niitä saavutettuaan hän ilmaisi halunsa siirtyä projektipuolelle.

-Koko ajan olen pitänyt tietynlaista tavoitteellisuutta hommissani. Tavoitteita on ollut, ja sitä mukaa kun olen niitä saavuttanut, olen tähdännyt taas uutta kohti, Lassi kertoo.

Projektipuolella Lassi on päässyt kehittämään taitojaan ja saavuttanut tavoitteitaan lisää. Hän kokee, että häntä on kannustettu etenemään, ja hyvin tehdystä työstä on myös palkittu.

-Se on paljon myös itsestä kiinni. Koen, että jos tekee hommat hyvin, siitä palkitaan. Ainakin oletan, että hommat on tehty hyvin, kun siitä on sitten palkittukin, Lassi naurahtaa

MV-Jäähdytys työyhteisönä 

Lassi kertoo MV-Jäähdytyksen työyhteisöstä positiivisin sävyin, hän pitää MV-Jäähdytyksen porukkaa erityisenä. Hyvä esimiestyö ja rennon positiivinen työilmapiiri ovat tehneet työpaikasta paikan, missä työkavereihin voi luottaa ja heihin on helppo ottaa yhteyttä. 

-Meillä MV-Jäähdytyksellä on mielestäni aivan huikea porukka konttoriväkeä myöden. Hyvälle työkaverille on helppo soittaa ja hän on helposti lähestyttävä. Työyhteisössä on rento tunnelma ja töissä on mukava olla. Näemme työkavereitten kesken kohtuullisen paljon myös vapaa-ajalla, sekin kertoo yhteisöllisyydestä, Komulainen summaa. 

Lassi Komulainen on esimerkki siitä, miten omistautuminen, tavoitteet ja mahdollisuuksien hyödyntäminen voivat johtaa menestykseen. Hänen tarinansa osoittaa, että ura voi kehittyä suunnitelmallisesti ja että oikeanlainen asenne ja sitoutuminen voivat avata ovia monipuolisiin mahdollisuuksiin urakehityksessä. 

Kiitos Lassi luotettavuudesta ja huikeasta panoksestasi, jota osoitat MV-Jäähdytyksen riveissä!