Juha Lehtinen, MV404

Helmilämmön sykähdyttävä synnyintarina

Juha Lehtinen maalämpö Tampere

Vuonna 2017 kaikki muuttui hetkessä. Juha Lehtisen vanha työnantaja ajautui konkurssiin ja samalla meni hänen poikansa, Joonaksen, työpaikka alta. Ei auttanut jäädä myrskyn silmään soutelemaan. Juha soitti saman tien ystävälleen, sarjayrittäjä Mika Laaksoselle, että kiinnostaisiko häntä lähteä vetämään uutta maalämpöyritystä. Ammattitaitoinen ja sitoutunut tiimi oli jo kasassa, enää tarvittiin kapteeni suuntaa näyttämään. Miehistö laittoi hynttyynsä yhteen ja siitä alkoi Helmilämmön tarina. Intohimoisen projekti- ja huoltoyhtiön kasvutarina sai vielä entisestään tuulta purjeisiinsa, kun Helmilämpö ja MV-Jäähdytys yhdistyivät 1.7.2022 MV-Jäähdytyksen ostaessa Helmilämmön liiketoiminnan.

Helmilämpö aloitti toimintansa 1.5.2017 ja jatkoi siitä, mihin Honkoliinilla oltiin jääty. ”Samoja maalämpöhommia toteutetaan korkealaatuisesti pienen porukan kesken. Toimintaa muutettiin ainoastaan siten, ettei ajeta samaan miinaan, mihin Honkoliini akanaan kaatui”, Juha toteaa. Jo Honkoliinin aikaan alustavien projektisuunnitelmien kautta Helmilämpö pääsi hyvin vauhtiin. Helmilämmön kaverit koostuivat Honkoliinilaisista, joten heidät tunnettiin kentällä hyvin. Uuden yrityksen liikkeellelähtö tapahtui lopulta varsin kivuttomasti.

Myyjä vailla vertaa

Juha vastaa MV-Jäähdytyksellä projektimyynnistä: ”Myyn taloyhtiökohteisiin maalämpöä, lämmöntalteenottoa sekä näiden yhdistelmiä. Honkoliinilla myin enemmän omakotitalokohteita, mutta taitojen karttuessa myynti on siirtynyt pääsääntöisesti taloyhtiökohteisiin”, Juha kertoo. Juhan aikaisempi työhistoria liittyy kiinteistönvälitykseen: ”Asuntoja myydessä opin, kenen kanssa kannattaa jutella pitkään – ja kenen ei.” Hyvällä ihmistuntemuksella varustettu Juha on täysiverinen myyntimies: ”Koko ikäni olen myynyt, ja solmittu kauppa saa aina hyvän fiiliksen sekä onnistumisen tunteen.” Myynnistä pitävä Juha tykkää työnsä vapaudesta sekä uusista ihmiskohtaamista, joita työ tuo mukanaan.

Sanavalmis mies selviää tilanteesta kuin tilanteesta hyvällä maalaisjärjellä. Ongelmia asiakkaiden kanssa on ollut hyvin niukasti ja ne vähäisetkin ongelmat selviävät rehellisyydellä. On hyvä muistaa nostaa myös oma käsi pystyyn virheen merkiksi, jos vahinko sattuu kohdalle. ”Luotettuna kumppanina saa nukkua yönsä rauhassa”, Juha toteaa. Työntekijänä Juha on reilu ja kaikille ystävällinen. Ei ole poikkeuksellista, että Juha vierailee myös työmailla tervehtimässä työkavereitaan.

Maalämpö on sijoitus tulevaisuuteen

Juha kokee maalämpöhommat mielenkiintoisiksi. ”Maalämpö on niitä harvoja järkeviä hankintoja, joka maksaa itsensä takaisin”, Juha toteaa. Kun Juha oli ollut pari viikkoa alan hommissa, hän ymmärsi, että hänen oman rintamamiestalonsa öljylämmityksessä menee hukkaan 2000 € joka ikinen vuosi. Hän vaihtoi epäröimättä maalämpöratkaisuun. ”Sanon aina miettivälle asiakkaalle, että jos mietit vielä vuoden, niin häviät taas 2000 € ”, Juha paljastaa. Tutustu täältä lämmitysratkaisuihin, joilla myös sinä voit säästää selvää rahaa!

”Aloitin urani alalla firmassa, nimeltä Suomen ekolämpö. MV-Jäähdytyksen projektipäällikkö Vesa Silván oli myös töissä silloin siellä. Vesa siirtyi sieltä aluksi Honkoliinille ja minä kuukausi myöhemmin perässä. Pienet ovat piirit, sillä Vesan kanssa ollaan taas samassa työpaikassa”, Juha naurahtaa.

Markkinointia Helmilämpö ei juurikaan tarvinnut. ”Asiakkaat löytävät meidät hyvin, koska kysyntä on niin suurta. Kallein Helmilämmön toteuttama maalämpöprojekti on ollut noin miljoonan euron luokkaa ja taloyhtiöiden kohdalla puhutaan usein jopa satojen tuhansien eurojen tarjouksista. Varsinkin tänä päivänä maailmanpoliittinen tilanne on nostanut maalämpöasennuksen kustannuksia tuntuvasti. Erityisesti hitaat tavarantoimitukset rajoittavat uusien projektien käynnistämistä. MV-Jäähdytyksen myötä tämä ongelma on kuitenkin helpottunut huomattavasti, sillä MV-Jäähdytyksen kattava logistiikkaverkosto onneksi helpottaa tätä ongelmaa.

Helmilämmön ja MV-Jäähdytyksen yhdistymiseen Juha suhtautuu innostuneesti: ”MV-Jäähdytyksen siipien alla homma on lähtenyt hyvin käyntiin. Tutulla porukalla jatketaan hommia siitä, mihin ennen yhdistymistä jäätiin”, Juha iloitsee ja jatkaa, ”fiilikset ovat hyvät ja jatketaan laadukasta tekemistä yhdessä 300 ammattilaisen voimin”.

Kysyttävää maalämmöstä? Ota yhteyttä!