Talin Tenniskeskus

Tennistähtien kotikenttä

Talin Tenniskeskuksella riittää vilskettä, vaikka on tiistai ja kello vasta kymmenen. Lähes kaikilla kentillä on tennispelit käynnissä. Pelaajia näyttää olevan nuorista aikuisista eläkeläisiin ja harrastajista ammattilaisiin. Joku valmentaa englanniksi pientä ryhmää lajin uusia harrastajia. Aikaisemmin valmentajanakin toiminut Jari Ramstedt kertoo, että Taliin tulee pelaajia myös Suomen ulkopuolelta, esimerkiksi Virosta.

Pelaajia Talin Tenniskeskuksessa

Tenniskeskuksen 22 sisäkenttää ovat varattuina aamusta iltaan

Euroopan suurinkaan ei ole tarpeeksi suuri

Talin Tenniskeskus tarjoaa tenniksen lisäksi ravintolapalveluita, kokous- ja kabinettitiloja, valmennusta, mailahuoltoa sekä Suomen kattavimman tenniksen erikoisliikkeen. Ei siis mikään ihme, että kyseessä on koko Euroopan suurin tenniskeskus. Päivittäin Talissa käy jopa 1000 tenniksen pelaajaa ja korona-aika on vain lisännyt lajin suosiota. Erityistesti lasten ja nuorten keskuudessa tennis on kasvattanut suosiotaan valtavasti. Jarin mukaan nouseva trendi on ollut jo pidempikestoista eikä sille näy loppua. Erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa tennis on kasvattanut suosiotaan valtavasti. Tali onkin suunnitellut laajentavansa tenniskeskusta heti, kun yleiskaava laajennukseen hyväksytään.

Tenniskeskuksessa on mailahuolto sekä tenniskauppa

Tenniskeskuksessa voi huollattaa mailan tai ostaa kattavasta valikoimasta kokonaan uuden

Tennistähtien kotikenttä

Taliin ovat kaikki pelaajat tervetulleita. Aloittelijalle Jari suosittelee tenniskurssin käymistä, mutta ilmankin pärjää. ”Tenniskursseja järjestämme 3–4-vuotiaasta ylöspäin aina aikuisiin ja kilpatoimintaan asti”, Jari kertoo. Muuan Emil Ruusuvuori on pelannut Talissa jo 10-vuotiaasta alkaen ja edustaa edelleen Talissa toimivaa HVS-Tennis-seuraa. Jos Ruusuvuori ei ole sinulle tuttu, on Urheiluruudun seuraaminen jäänyt vähälle. Jari nostaa myös muita tulevia Talissa pelaavia tennistähtiä esiin: ”Otto Virtanen ja Aleksi Löfman ovat potentiaalisia tulevaisuuden isoja tennisnimiä. Näitä kannattaa seurata tulevaisuudessa”.

Jari Ramstedtille tenniksellä on ollut aina paikka sydämessä.

Jari Ramstedtille tenniksellä on ollut aina paikka sydämessä

Jari Ramstedt vastaa tällä hetkellä Talin kiinteistön ylläpidosta. Jarilla on vahva tennistausta jo nuoruudesta ja oma ura tenniksen parissa jatkui oman tytön tennisharrastuksen kautta aluksi valmentajana. Jari työskenteli aikaisemmin monipuolisesti rakennusalan hommissa ja ajautui luontaisesti tenniksen valmennuspuolelta kiinteistöhuollon tehtäviin. Jarin vetämät tenniskurssit olivat pääosin suunnattu nuorille. Valmennusaikaansa Jari muistelee pilke silmäkulmassa: ”Nuorin valmennettava oli 2-vuotias. Hän käy edelleen pelaamassa eli ainakin jotain olen tehnyt oikein, kun kiinnostus ei ole vieläkään lopahtanut.” Jarin mukaan juuri lasten valmentaminen on upeaa, sillä heistä näkee onnistumisen tunteet aidosti innostuksena.

”Asiat ovat hyvin, kun kaikki toimii”

Jari on työssään ongelmanratkaisija, eikä tavallista työpäivää ole olemassakaan. ”Mitään ylitsepääsemätöntä ei ole tullut huoltohommissa vastaan. Tykkään, kun saan vapaasti ratkaista ongelmat omalla tavallani ja tehdä ne kerralla kuntoon”, Jari kertoo. Hän on onnistunut työssään, kun kaikki toimii niin kuin pitää ja näin on Jarin alaisuudessa ollutkin. ”Tilasin vuosihuoltosopimuksen MV-Jäähdytykseltä noin kaksi vuotta sitten. Aikaisemmin huoltoja tilattiin mistä sattuu. Nyt MV:llä on hallussa koko huoltojen kokonaisuus, ja huoltojen organisointi on helpottunut huomattavasti”, Jari kertoo.

MV-jäähdytys huoltaa pakastimet ja kylmäkellarit

MV-Jäähdytys huoltaa mm. Talin Tenniskeskuksen ilmalämpöpumpun, pakastimet ja kylmäkellarit

Jarille on tärkeää tietää, mitä huolloissa on tehty, ja että huoltomies on ammattitaitoinen. MV-Jäähdytykseen Jari tutustui ensimmäisen kerran rikkoutuneen pakastimen myötä. Huollosta jäi hyvä ja ammattimainen ensivaikutelma, joten Jari halusi tilata muutkin huoltonsa MV-Jäähdytykseltä, ja on ollut tyytyväinen MV:n palveluihin: ”Palvelun nopeudessa, laadussa ja kommunikoinnissa ei ole mitään moitittavaa. Erityisen hyvä lisä on puhelinpalvelu, joka muistuttaa, kun vuosihuolto on ajankohtainen”.

Lue lisää täältä MV-jäähdytyksen tarjoamista huoltopalveluista.