Suomen myymäläkaluste

Jatkuvasti muuttuvalla kylmäalalla tarvitaan innovatiivisuutta 

Myymäläkalusteilla pyritään luomaan houkutteleva ja toimiva ympäristö, joka edistää tuotteiden esillepanoa ja asiakkaiden viihtyvyyttä. Suomen myymäläkalusteella tiedetään, että ulkonäön lisäksi laitteiden tulee olla luotettavia, ympäristöystävällisiä ja nopeasti saatavissa. Yritys on toimitusjohtaja Teemu Lahtisen johdolla keskittynyt tarjoamaan korkealaatuisia kylmäkalusteita ja -järjestelmiä vähittäiskaupan tarpeisiin vuosien kokemuksella.  

Yrittäjäksi ilman omaa yritystä 

Suomen myymäläkalusteen yrittäjä ja toimitusjohtaja Teemu Lahtisen tarina yrittäjäksi ei ole ehkä se tavallisin. Hänellä ei ollut ennalta kokemusta myymäläkalusteista tai kylmäalasta, mutta palo yrittämiseen oli kova. Teemu on koulutukseltaan merkantti, ja hän työskenteli noin 15 vuotta rautakaupassa. Yrittäjyydestä kiinnostunut Teemu kävi tutustumassa useampaan myytävään yritykseen, eikä valinta yrityksestä ollut helppo. Hän näki kuitenkin potentiaalia kehittää myynnissä olleen Suomen myymäläkalusteen toimintaa, ja kaupat yrityksestä syntyivät vuonna 2009. 

Alun perin Suomen myymäläkaluste (silloiselta nimeltään Ari Mynttinen Oy) kunnosti käytettyjä kylmälaitteita ja myi ne takuuhuollettuna takaisin ketjuille. Jatkuvasti kehittyvän kylmäainealan lainsäädäntö muuttui esimerkiksi kylmäaineiden osalta, eikä uusia ja hyväksyttyjä kylmälaitteita ollut korjattavaksi riittävästi. Uutta laitekantaa oli Suomessa vähän, joten Teemu keksi alkaa maahantuomaan omakoneisia kylmälaitteita. Nykyään Suomen myymäläkaluste maahantuo, myy ja huoltaa kylmäkaappeja koko Suomen alueella.  

Suomen myymäläkalusteen varastosta löytyy yli 50 erilaista omakoneellista kylmälaitemallia 

Valtakunnallinen yhteistyö MV-Jäähdytyksen kanssa toimii 

Suomen myymäläkaluste halusi oman toiminnan tueksi valtakunnallisen kumppanin, joka pystyy huoltamaan jäähdytyslaitteita pitkin Suomea asiakkaiden tiloissa. ”MV-Jäähdytyksellä on erittäin kova valtakunnalinen osaaminen ammattikeittiöiden puolelta”, Teemu toteaa. Ammattitaito ja luotetavuus olivat ratkaisevassa asemassa huoltokumppanin valinnassa. Alan tarkasti tunteva Teemu päätyi pitkän pohdinnan jälkeen  valitsemaan MV-Jäähdytyksen huoltokumppaniksi juuri valtakunnallisen ammattitaidon ja luotettavuuden takia eikä ole katunut päivääkään. MV-jäähdytyksen kyky asentaa ja huoltaa kaikki elintarvikkeiden valmistukseen ja säilytykseen tarkoitetut kylmä- ja sähkölaitteet sopii erinomaisesti yhteen Suomen myymäläkalusteen toimintaan. 

Takuuaikana kylmälaitteita huolletaan Jyväskälässä 

Nopeus ja laatu etusijalla 

”Meillä on hyvä valikoima ja keskitymme vahvasti laatuun, visuaalisuuteen ja energiatehokkuuteen”, Teemu korostaa. Laadun voi huomata esimerkiksi toimitusnopeudessa – parhaimmassa tapauksessa tänään tilattu tuote on huomenna jo kaupassa. ”Haluamme jouduttaa asioita koko ajan, eli reagoimme nopeasti asiakkaiden pyyntöihin”, kertoo Teemu. Suomen myymäläkaluste onkin asiakkaiden keskuudessa tunnettu nopeudestaan. Aktiivisuuden lisäksi yrityksen laadukkuus näkyy myös kestävissä tuotteissa, jotka ovat osaltaan myyviä kaupassa. 

Kylmäkalusteiden showroomissa on esillä useita kylmälaitemalleja asiakkaiden projektisuunnittelun tueksi 

Työntekijät tekevät yrityksen 

Suomen myymäläkaluste on perheyritys, jossa työskentelee kymmenisen henkilöä. Vastuuta on jaettu tasaisesti eri työntekijöille niin, että toimitusjohtajankin päivä pysyy usein kahdeksassa tunnissa. Henkilöstö on Teemun mukaan yrityksen suurin voimavara: ”Kun liiketoimintamme muuttui huoltokeskeisyydestä maahantuontiin, meille oli tärkeää pitää ammattitaito seinien sisällä”. Tässä osakseen auttoi laitekumppanuus-malli, jossa Suomen myymäläkaluste ylläpitää isoja suomalaisia elintarviketalojen laitekantoja koko Suomessa. Kylmäkalusteita tulee päivittäin Jyväskylään varastolle huollettavaksi, teippien vaihtoon tai muihin asiakkaiden toivomiin toimenpiteisiin, minkä jälkeen ne lähetetään takaisin asiakkaille ympäri Suomen. 

Myymäläkalusteet ovat osa yrityksen brändi-ilmettä, ja se näkyy vahvasti kalusteiden teippauksissa