Viilennetyt huoneet tuovat ylellisyyttä majoitukseen

Haikon Kartanossa on päästy tänä kesänä nauttimaan mieltä ylentävästä sisäilmasta. MV-Jäähdytys asensi kevään aikana hotellin kylpylärakennuksen 49 huoneeseen uudet jäähdytysjärjestelmät. Laitevalintoja tehdessä kaikkiaan kymmenen viikkoa kestäneen projektin kulmakiviksi muodostuivat laitteiden helppokäyttöisyys, helppohoitoisuus sekä huomaamattomat sisäyksiköt.

MV-Jäähdytys uusi Haikon Kartanon kongressisiiven jäähdytysjärjestelmät muutamia vuosia sitten. Haikon Kartanon kiinteistöhuollosta vastaavan edustajan mukaan MV-Jäähdytys Oy:n aiemmin räätälöimiin ratkaisuihin on oltu niin tyytyväisiä, että suunnitelmat yhteistyöstä myös tämän remontin kohdalla olivat selkeät.

MV-Jäähdytyksen projektipäällikkö Jani Heinonen kertoo, että kongressisiipeen sekä kylpylärakennukseen asennettiin Windfree- toiminnolla varustettuja 1-tie kasetteja, jotka tulivat markkinoille muutamia vuosia sitten. Laitteen malli on kooltaan matala, jonka ansiosta se soveltuu loistavasti pienenkin tilaan.

Työnsä sisäyksikkö pystyy tuottamaan erittäin pienillä äänitasoilla, kaikissa olosuhteissa. Uudet laitteet ovat suuremmallakin lämpökuormalla huomattavasti hiljaisempia kuin vanhat puretut laitteet olivat edes normaalilla lämpökuormalla. Windfree- toiminnon ansiosta järjestelmä ei myöskään aiheuta ikävää puhalluksen tunnetta iholla.

VRF-teknologiaa hyödyntävä laite mahdollistaa useiden sisäyksiköiden liittämisen yhteen ulkoyksikköön. Järjestelmä on yhden ulkoyksikön -toimintaperiaatteensa ansiosta hyvin energiatehokas, mikä osaltaan vaikutti kohteen laitevalintaan.

Inverter- kompressori yhdistettynä järjestelmän muihin tehonsäätöä tukeviin ominaisuuksiin pystyy täyttämään kiinteistön jäähdytys- sekä lämmitystarpeet. Kylmäaineen virtausta säädettäessä sisäyksiköiden syöttölaitteiden lävitse, huonekohtainen lämpötilansäätö on mahdollista vaihtelevista olosuhteista riippumatta.

Haikon Kartanossa järjestelmä on asennettu jäähdytyskäyttöön, sillä hotelli lämpenee pääasiassa merestä tulevan energian avulla. Hotellin asukkaat voivat itse säätää huoneensa jäähdytystasoa, mutta hotelli voi keskitetysti määrittää huoneisiin esimerkiksi alimman mahdollisen säädettävän lämpötilan.

Haikon Kartanoon asennettujen laitteiden tekniikka on helppohoitoisuudessaan omaa luokkaansa. Kun kyseessä on tavallinen kanavoitava yksikkö, tarvitaan aina ammattilainen paikalle laitteen vaatiessa huolto- tai korjaus töitä. Tässä laitteessa tekniikkaan pääsee käsiksi vaivattomasti kasetin paneelin irrottamalla eli ylimääräisiä huoltoluukkuja ei tarvita. Näin ollen esimerkiksi hotellin siivooja voi tarvittaessa helposti vaihtaa tai puhdistaa laitteen suodattimen.

Majoittujan näkökulmasta järjestelmän käyttöä helpottavat modernit, seinään kiinnitetyt, kosketusnäytöllä varustetut ja helppokäyttöiset ohjauspaneelit.

Huoltomiehillä on käytössään keskussäätimet, eli mikäli majoittuja ei esimerkiksi jostain syystä saa huoneensa laitetta pois päältä, on sen sammuttaminen keskussäätimen kautta mahdollista.