Ilmalämpöpumppu ei lämmitä?

Ilmalämpöpumppu ei lämmitä

Miksi ilmalämpöpumppu ei lämmitä? Listasimme yleisimmät syyt:

1. Ulkoyksikön sulatus on käynnissä

Ilmalämpöpumput sulattavat automaattisesti ulkoyksikköä mallista ja olosuhteista riippuen noin puolen tunnin / tunnin välein. Sulatuksen aikana sisäyksikkö ei puhalla lämmintä ilmaa.

Ulkoyksikön voi varovasti harjata lumesta kennon lamellien mukaisesti eli pystysuuntaisesti. Muista huomioida turvallisuus, ja pidä hanskoja putsauksen aikana! Älä käytä kuumailmapuhallinta tai kuumaa vettä ulkoyksikön sulattamiseen! 

2. Asetuksista on valittuna väärä toiminto

Varmista, että ilmalämpöpumpun asetuksista on valittuna lämmitystoiminto eikä esimerkiksi automaattitoiminto. Automaattitoiminto voi jopa jäähdyttää ilmaa. Useimmissa kaukosäätimissä toimintoa vaihdetaan ”MODE” -painikkeella.

3. Pyyntiä ei ole tarpeeksi

Joskus ilmalämpöpumpun pyyntiä kannattaa olla hieman haluttua enemmän. Esimerkiksi, jos haluat huoneeseen 22 astetta, saatat joutua laittamaan ilmalämpöpumpun pyynniksi 24 astetta.  Laitteissa ja tiloissa on eroja, joten sopivimmat asetukset selviää tutustumalla omaan laitteeseen.

4. Sisäyksikkö on likainen

Sisäyksikön suodattimien säännöllinen puhdistus on tarpeen lämmityskaudellakin. Jos suodattimet tai kenno ovat pölyiset, puhallin ei saa levitettyä lämpöä sisäyksiköstä tilaan. Suodattimet ovat helppo puhdistaa itse. Avattuasi sisäyksikön kannen, tarvitaan vain sorminäppäryyttä, ja saat suodattimen irroitettua. Imurointi tai vedellä huuhtelu ovat toimivia keinoja pölyn puhdistukseen. Kennon puhdistus suositellaan jättämään huoltoasentajalle.

5. Vikatilanne

Joskus ilmalämpöpumppu voi olla myös rikki, jolloin ammattitaitoinen huoltoyhtiö auttaa! Ota yhteyttä!


Ota yhteyttä


Uusi ilmalämpöpumppu vai vanhan korjaaminen?

Kannattaako vanha ilmalämpöpumppu korjata vai vaihtaa? Pystyykö vanhaa asennusta hyödyntämään uuteen asennukseen? Lue ammattilaisemme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ilmalämpöpumpun vaihdosta.

Milloin ilmalämpöpumppu täytyy vaihtaa?

-Noin 10-15 ikävuoden kohdalla. Ilmalämpöpumpun vaihto on ajankohtainen silloin, kun pumppu alkaa lähestyä 10 ikävuotta, ja tulee vikoja, jotka tarvitsevat isompaa korjausta. Jos ilmalämpöpumppu toimii täysin, vaihtoa ei kannata tehdä. Ehjää ilmalämpöpumppua ei tietenkään koskaan lähdetä turhaan uusimaan.

Mistä tietää, kannattaako ilmalämpöpumppu korjata vai vaihtaa?

-Nyrkkisääntö on, että laitteeseen tullessa isompia korjaustarpeita esimerkiksi kalliiden osien vaihtoa, kannattaa laitteiston uusimista alkaa harkitsemaan herkemmin. Korjauskustannukset voivat olla noin kolmasosa tai jopa puolet uuden ilmalämpöpumpun asennuksesta. Vaikka uuden ilmalämpöpumpun vaihtaminen tulisi hieman kalliimmaksi, uusi kone kestää jälleen 10-15 vuotta. Lisäksi tekniikka on mennyt eteenpäin ja uudet koneet ovat hiljaisempia, energiatehokkaampia ja ulkonäöllisesti sekä teknisesti valinnan varaa on enemmän.