Neljä vinkkiä sähkön säästämiseen ilmalämpöpumpulla

1. Oikeanlaisen ilmalämpöpumpun valinta ja paras sijoituspaikka

Uuden ilmalämpöpumpun valinnassa tulee huomioida lämmitettävä/jäähdytettävä huoneistoala sekä paras sijoituspaikka. Oikealla pumppuvalinnalla ja oikealla sijoittamisella voidaan varmistaa energiatehokkuus, käyttömukavuus ja esteettisyys.

2. Tasainen käyttö

Tiesitkö, että ilmalämpöpumppu tulisi asettaa kesällä viilentäessä sekä talvella lämmittäessä ihanteelliseen lämpötilaan, ja pitää päällä yhtäjaksoisesti? Näin säästät sähköä ja ilmalämpöpumpun kulutusta. 

3. Oikeanlaiset asetukset

Ilmalämpöpumppujen eri toimintoihin on hyvä tutustua ammattilaisen kanssa ennen pumpun valintaa, jotta saat varmasti oikea pumppu juuri sinun tarpeisiin. Toimintojen avulla ilmalämpöpumpun käytöstä saadaan mahdollisimman energiatehokasta ja miellyttävää. Jos asunnostasi löytyy esimerkiksi varaava takka, ilmalämpöpumpussa on hyvä olla takkatoiminto, jonka avulla takan lämpöä voidaan levittää huoneistoon mahdollisimman laajalle alueelle energiatehokkuuden maksimoimiseksi. 

4. Säännöllinen huolto

Ilmalämpöpumppu korjataan usein vasta kun se ei toimi odotetusti. Aina ilmalämpöpumpun omistaja ei kuitenkaan huomaa heikentynyttä energiatehokkuutta. Laitteen säännöllinen huolto mahdollistaa sen pidemmän käyttöiän, tehokkaamman puhallus-, lämmitys- tai viilennystehon, turvallisuuden ja puhtaamman sisäilman.