Periksiantamattoman perheyhtiön tarina täyttää 50 vuotta!

MV-Jäähdytys on säilyttänyt paikkansa huoltoliiketoiminnan suunnannäyttäjänä

Martti Virkki perusti MV-Jäähdytyksen Pirkkalassa 1.11.1971. Nimi oli lyhyt, ymmärrettävä eikä sitä sidottu tarkoituksella paikkakuntaan tai kansallisuuteen. Tämä näkemyksellinen ja rohkea nuorukainen oli lukenut lehdestä, että BTK:n kasvaessa 1%, kasvaa kylmätekniikan tarve 6%. Martti oli oikeassa.

MV-Jäähdytys toi Martin johdolla Suomeen kylmäalan huoltotarrat, jotka ovat sittemmin vakiintuneet alan normiksi. MV-Jäähdytys oli myös ensimmäisiä huoltoalan yrityksiä, jotka teippauttivat autonsa yhdenmukaisesti sekä ottivat käyttöönsä laserkäyttöisen lämpömittarin eli ”kylmämiehen stetoskoopin”.

Kylmätekniikan tulevaisuuden kannalta olennaisin pohjatyö tehtiin kuitenkin järjestöpiireissä. Martti toimi useiden vuosien ajan Suomen Kylmäliikkeiden Liiton luottamustehtävissä, joista kaksi viimeistä vuottaan puheenjohtajana. Yhdessä Tapio Kareen kanssa Martti laati kylmäalalle kokonaan uudet toimitusehdot, kun aiemmin oltiin hyödynnetty esimerkiksi metalli-, putki- tai sähköalan toimitusehtoja. Tapio ja Martti loivat myös koko Suomen kattavat hintasuositukset, joilla saatiin koko alan kannattavuus reilummalle tasolle. Saman miehen kanssa laitettiin alulle jokaisen ”Kylmäkallen” suosikkilehti KylmäExtra.

MV-Jäähdytys on luotettu, huoltoliiketoimintaan ja projekteihin erikoistunut yhtiö. Kaikki Martti Virkin 5 lasta ovat olleet MV-Jäähdytyksellä töissä. Perheyhtiön historiassa on ehditty näkemään jos jonkinmoista ongelmatilannetta ja ehditty ratkaisemaan kaikkein kinkkisimmätkin laiteviat. Jäähdytyslaitteistot korjattiin myös esimerkiksi yleisurheilun EM- ja MM-kisojen aikana, kun tulipalokiireellä tilatut laiteviat olisivat pahimmillaan katkaisseet globaalin taltioinnin koko televisioyleisöltä. Yksikään laite ei ole jäänyt 50-vuotisen historian aikana korjaamatta.

MV-Jäähdytys on säilyttänyt leijonanmielisen mentaliteettinsa tälle vuosituhannelle saakka. MV-Jäähdytys on Lasse Virkin johdolla ollut mukana luomassa alalla yleistynyttä huoltosopimuskonseptia sekä harpannut Suomen ainoaksi toimijaksi, joka palvelee ammattikeittiöasiakkaiden kylmien ja kuumien laitteistojen asennus- ja huoltotarpeissa. Kaiken tämän ohella MV-Jäähdytys on luonut täysin oman, laitedataa hyödyntävän toiminnanohjausjärjestelmänsä, jonka avulla mm. laitevikoja kyetään ennakoimaan ja vuosihuoltoja optimoimaan.

Tänä päivänä MV-Jäähdytys palvelee jo lähes 200 hartian voimin koko Suomen laajuudella. Kylmätekniikan ja lämpöpumppujen lisäksi yhtiö huoltaa ja asentaa nykyään myös kaikki ammattikeittiölaitteet laitemerkkiin katsomatta.

MV-Jäähdytys juhlistaa 50-vuotispäiväänsä 1.11.2021. Juhlan kunniaksi MV-Jäähdytyksen asiakas Särkänniemi on valaissut Näsinneulan MV:n siniseksi koko juhlaviikonlopun 30.10 – 1.11. ajaksi.