Neljä syytä huoltaa kylmä- ja pakkastilat

Milloin yrityksesi kylmä- tai pakkastilat on viimeksi huollettu? Oletko tietoinen siitä, miksi kylmä- ja pakkastilat tulisi huoltaa säännöllisin väliajoin? Arvokkaiden laitteiden huoltamisesta ei kannata tinkiä. Listasimme tähän artikkeliin neljä syytä huoltaa kylmä- ja pakkastilat.

1. Energiatehokkuus

Yksi tärkeä syy huoltaa kylmälaitteet, on energiatehokkuus. Me MV:llä teemme huoltojen yhteydessä esimerkiksi vuototestauksen, jonka avulla varmistetaan, että laite toimii täydellä kapasiteetilla, eli mahdollisimman energiatehokkaasti. Mikäli laitteistoissa on kylmäainevuotoja, laitteet eivät kykene tuottamaan kylmyyttä tiloissa täydellä teholla, jolloin energiatehokkuus heikentyy.

Lisäksi huollossa suoritetaan esimerkiksi lauhdutinkennon perusteellinen puhdistus. Lauhdutinkennon säännöllinen puhdistus on tärkeää, sillä likaantunut lauhdutinkenno alkaa lämmittämään kylmäjärjestelmää, jolloin sähkönkulutus kasvaa haluttua korkeammaksi.

2. Käyttöiän parantaminen

Toinen tärkeä syy huoltaa laitteita on niiden käyttöikä. Laitteita voi tietysti aina uusia, mutta huoltaminen on edullisempaa. Hyvin hoidetut ja huolletut laitteet kestävät käytössä huomattavasti pidempään kuin huoltamattomat koneet.  

MV vuosihuollon yhteydessä voidaan tunnistaa laiteistoissa kulumisen merkkejä ja muita potentiaalisia ongelmia, kuten kylmäainevuodot ja sähköviat. Korjaamalla nämä ongelmat ajoissa, voidaan välttää kalliit korjaukset ja laitteiden ennenaikainen vaihto. 

3. Elintarviketurvallisuus ja hygienia

Kolmas tärkeä syy on tuotteiden turvallinen säilöminen ja hygienia. Kylmä- ja pakkastiloissa usein säilytetään helposti pilaantuvia tuotteita, kuten elintarvikkeita. Huolletut kylmä- ja pakkastilat varmistavat, että herkästi pilaantuvat tuotteet säilytetään turvallisessa ja puhtaassa ympäristössä. Tämä on oleellista elintarviketurvallisuuden kannalta.

Huoltamattomat laitteet kasvattavat riskiä tuotteiden pilaantumiselle, joka ei ainoastaan aiheuta terveysriskejä, vaan johtaa myös taloudellisiin tappioihin. Huoltamattomat ja epähygieeniset laitteet voivat johtaa myös viranomaissanktioihin, mikäli säilytystilojen asianmukaista hygieniatasoa laiminlyödään.

Säännölliset huoltotoimenpiteet eivät siis ainoastaan pidennä laitteiston käyttöikää ja paranna energiatehokkuutta, vaan ne ovat myös keskisiä elintarviketurvallisuuden ja hygienian kannalta. 

4. Toimintavarmuus

Neljäntenä tärkeänä syynä on toimintavarmuus. Laitteiden rikkoutuminen ei kysy aikaa eikä paikkaa ja usein laitteet menevätkin rikki juuri pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Vuosihuollolla voidaan merkittävästi lisätä kylmä- ja pakkastilojen toimintavarmuutta ja luotettavuutta. Näin minimoidaan riskit käyttökatkoille. Laitteiden käyttökatkot voivat olla erittäin haitallisia liiketoiminnalle, aiheuttaen suuriakin taloudellisia tappioita. On myös hyvä muistaa, että pahimmillaan käyttökatkot voivat olla vakava turvallisuusriski. 

 MV-Jäähdytys on Suomen suurin huoltoyhtiö, yli 50 vuoden kokemuksella. Onko yrityksesi kylmä- tai pakkastilat huollon tarpeessa? Varaa huolto nyt MV:ltä.  

Voit tilata huollon MV-Jäähdytykseltä soittamalla (020 786 1900) , sähköpostitse (huoltotilaus@mv-jaahdytys.fi) tai täyttämällä ja lähettämällä sähköisen huoltotilaus-lomakkeen nettisivujemme kautta.