Neljä syytä huoltaa jääpalakone

”Saako olla jäitä?” on kysymys, minkä moni on tottunut kuulemaan. Jääpalakone on ravintolan hiljainen sankari, joka takaa viileät juomat ja tyytyväiset asiakkaat. Jääpalakoneiden huolto on kuitenkin asia, joka saattaa monesti jäädä unholaan. Tässä artikkelissa käsittelemme neljä keskeistä syytä, miksi jääpalakoneet tulisi huoltaa säännöllisesti. Tiesitkö, kuinka epähygieeninen huoltamaton jääpalakone voi olla, ja mitä ongelmia epähygieeninen jääpalakone voi aiheuttaa? Lue artikkeli ja katso kuvat.

Neljä syytä huoltaa jääpalakoneet säännöllisesti

1. Hygienia ja asiakasturvallisuus

Ravintolan jääpalakone on suora kontakti asiakkaan ruokaan ja juomaan. Huoltamattomat koneet voivat kerätä bakteereja, homeita ja muita epäpuhtauksia, jotka päätyvät lopulta asiakkaiden laseihin. Säännöllinen huolto ja puhdistus estävät bakteerien kasvua ja takaavat, että jäät pysyvät puhtaina ja turvallisina.

2. Parempi laatu ja maku

Likainen jääpalakone vaikuttaa jääpalojen laatuun ja makuun. Vesi voi saastua koneessa olevista epäpuhtauksista, mikä puolestaan vaikuttaa juomien makuun. Huolletut jääpalakoneet varmistavat, että jääpalat ovat kirkkaan puhtaita ja neutraalin makuisia, mikä parantaa asiakkaiden juomakokemusta.

3. Energiankulutus ja kustannustehokkuus

Huoltamattomat jääpalakoneet kuluttavat enemmän energiaa, kun lika ja jääkerrostumat vähentävät koneen tehokkuutta. Säännöllinen huolto auttaa pitämään koneen energiatehokkaana, mikä vähentää sähkökuluja ja pidentää laitteen käyttöikää. Tämä on paitsi ympäristöystävällistä, myös taloudellisesti järkevää.

4. Luotettavuus ja vähäisemmät korjauskustannukset

Säännöllinen huolto auttaa tunnistamaan ja korjaamaan pienet ongelmat ennen kuin ne muuttuvat suuriksi ja kalliiksi korjauksiksi. Ennaltaehkäisevä huoltaminen takaa, että jääpalakone toimii luotettavasti ja minimoi odottamattomat käyttökatkokset, jotka voivat haitata ravintolan toimintaa.

MV-Jäähdytys huoltaa kaikki ammattikeittiölaitteet.

Epähygieenisten jääpalakoneiden vaarat

Huoltamattomat jääpalakoneet voivat olla bakteeripesiä, jotka uhkaavat sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveyttä. Bakteerit kasvavat mielellään kosteissa olosuhteissa, kuten jääpalakoneen sisällä. Lisäksi homeet ja hiivat voivat kerääntyä huoltamattomaan koneeseen, mikä lisää kontaminaation riskiä. Tämä voi johtaa ruokamyrkytyksiin ja muihin vakaviin terveysongelmiin.

Vastuullinen toimija: Muista huoltaa jääpalakone

Jääpalakoneen säännöllinen huoltaminen ja huolto-ohjelman noudattaminen on yksinkertainen tapa varmistaa, että jääpalakoneesi on huippukunnossa. Hygieniaongelmat eivät välttämättömästi näy jääpalakoneesta päällepäin, vaan tarvitaan ammattilainen avaamaan laite, jotta jääpalakoneen todellinen sisäinen tilanne voidaan todeta, ja puhdistus suorittaa asianmukaisesti. Säännöllinen ammattilaisen suorittama huolto, joka sisältää perusteellisen puhdistuksen ja teknisen tarkastuksen, on suositeltavaa. Näin voit olla varma, että jääpalakoneesi toimii optimaalisesti ja turvallisesti.

Jääpalakone ennen ammattilaisen suorittamaa puhdistusta.
Jääpalakone ammattilaisen suorittaman puhdistuksen jälkeen.
Jääpalakoneen sisälle kertyvää likaa ei näe ulospäin.

Koska teidän jääpalakoneenne on viimeksi huollettu?

Muista, että asiakkaasi ansaitsevat vain parasta – puhtaat ja raikkaat jääpalat jokaisessa juomassa.

Ota yhteyttä meihin ja varmista, että jääpalakoneesi huolto on kunnossa.

Mikä on MV-Jäähdytyksen huoltosopimus?

Lue aiheesta lisää: Huoltosopimukset

Mihin voin jättää huoltotilauksen?

Huoltotilauksen voi jättää soittamalla palvelunumeroomme 020 7861900 tai sähköpostitse huoltotilaus@mv-jaahdytys.fi tai ”Tilaa huolto”-lomakkeen kautta (painike alla).