Kylmäurakointi suunnittelusta toteutukseen

MV-Jäähdytys on hiljattain toteuttanut merkittävän kylmäurakointi -projektin Koukkuniemen ravintokeskus Koukun Helmen keskuskeittiösaneerauksessa Tampereella. Tämä toiminnassa olevan keittiön monivaiheinen ja vaativa projekti tuli päätökseensä toukokuun lopussa 2024. Takana on jälleen yksi onnistunut projekti toimintakentällämme, kiitos siitä kuuluu tiimillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.

Projektin suunnittelu

Hanke lähti liikkeelle kaksi vuotta sitten syksyllä 2022, jolloin projekti kilpailutettiin ensimmäisen kerran. Tuolloin projektin toteutus jäi kuitenkin odottamaan sopivampaa ajankohtaa MV-Jäähdytyksestä riippumattomista syistä. Projektin siirryttyä noin vuodella eteenpäin, päästiin valmistelu ja suunnittelu aloittamaan yhteistyössä JHS-Hankerakennus Oy:n kanssa, joka vastasi saneerauskohteen rakennusteknisistä asioista. Uusi projektin käynnistysajankohta siirtyi noin vuodella eteenpäin, jolloin projektin valmistelu ja suunnittelu voitiin aloittaa yhteistyössä JHS-Hankerakennus Oy:n kanssa, joka vastasi saneerauksen rakennusteknisistä asioista.

-Olemme toimineet Koukkuniemen kohteessa kylmäurakoitsijana, ja meidän tehtäviimme on kuulunut myös kohteen suunnittelu – kylmätekniikansuunnittelu ja siihen liittyvä sähkösuunnittelu, MV-Jäähdytyksen projektipäällikkö Tapani Manninen kertoo hankkeesta.

Lisäksi Manninen mainitsee, että MV-Jäähdytys on vastannut kohteessa laite rekisteröinneistä, sekä tulee jatkossa vastaamaan kohteen painelaitteiden käytönvalvonnasta, varmistaen sujuvan toteutuksen hankintasuunnitelman mukaisesti, tavoitteena säilyttää käyttökokemus mahdollisimman vaivattomana käyttäjän näkökulmasta.

Tapani Manninen, Projektipäällikkö, MV-Jäähdytys

Projektin toteutus

käytännön työt aloitettiin tammikuussa 2024 purkutöillä, jossa poistettiin olemassa olevia laitteita, mukaan lukien vanhat kylmälaitteet.

-Tein suunnitelmat kohteeseen tammikuun alussa, piirsin kaikki kuvat ja tilasin uudet laitteet. Ensin piirsin sähkökuvat ja tilasin sähkökeskukset, ja sitten siirryin kylmälaitteiden pariin, Manninen kertoo.

Saneerauksen myötä vanhat laitteet on vaihdettu uusiin, ja nykyisin Koukkuniemi Ravintokeskus Koukun Helmi on varustettu modernilla ja tehokkaalla jäähdytysjärjestelmällä. Mannisen mukaan projekti oli mielenkiintoinen sen poikkeuksellisuuden vuoksi, vastaavassa mittakaavassa tehtävät keskuskeittiö saneeraukset eivät ole jokapäiväisiä. Suurin haaste piili kuitenkin siinä, että keittiö pidettiin toiminnassa koko projektin ajan. Ratkaisu haasteeseen oli projektin toteutus monivaiheisena porrastuksena, jolloin keittiön toiminta voitiin ylläpitää läpi projektin.

-Projekti valmistui aikataulussa ja ilman ylitsepääsemättömiä haasteita. Kaikki saatiin toteutettua meidän oman henkilöstömme avulla, aikataulussa pysyen. Erittäin suuri kiitos JHS-Hankerakennukselle luottamuksesta, heidän kanssaan hommat sujuivat mallikkaasti ja oli ilo työskennellä heidän kanssaan yhdessä, Manninen toteaa tyytyväisenä.

Luotettava kumppani suunnittelusta toteutukseen

MV-Jäähdytys osoitti jälleen kerran kykynsä hoitaa vaativatkin projektit laadukkaasti ja aikataulussa pysyen. Koukun Helmen saneerausprojekti on erinomainen esimerkki siitä, kuinka pystymme tarjoamaan kattavat palvelut suunnittelusta toteutukseen, varmistaen asiakkaan tyytyväisyyden ja projektin sujuvuuden. Kiitos kaikille osapuolille onnistuneesta yhteistyöstä!

Tutustu lisää projekti- ja suunnittelupalveluihimme Urakointi -sivullamme.