Konsernimme Nordic Climate Group (NCG) laajentaa Alankomaihin

Nordic Climate Group

Nordic Climate Group aloittaa toimintansa Alankomaissa ostamalla yritykset Compair Airconditioning B.V.:n ja T&S Klimaattechniek B.V.:n. Yritysostojen myötä NCG toimii viidessä eri maassa (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Alankomaat).

Vuonna 2021 perustetusta konsernista on kasvanut johtava toimija, joka panostaa jäähdytyslaitteiston energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Alankomaiden yritysostojen myötä Nordic Climate Groupista tulee merkittävä toimija Pohjois-Euroopassa, ja se aikoo vahvistaa asemaansa edelleen.

– Laajentuminen Alankomaihin ei tarkoita vain uutta maata, vaan myös merkittävää askelta Euroopan mantereella. Yritysostot heijastavat tavoitteitamme rakentaa Nordic Climate Groupia yhdessä paikallisten markkinajohtajien kanssa, joita ohjaavat yrittäjähenkisyys ja keskittyminen kestävään kehitykseen. Sekä Compair Airconditioning että T&S Klimattechniek ovat yrityksiä, joita pidimme Alankomaissa jo varhaisessa vaiheessa tärkeinä”, sanoo Fredrik Gren, Nordic Climate Groupin toimitusjohtaja.

Compair ja T&S työllistävät yhteensä yli 60 työntekijää, ja niiden liikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa. Yhteenliittymän myötä Nordic Climate Groupissa on yli 1 600 työntekijää, ja sen liikevaihto on yli 400 miljoonaa euroa. 

Nordic Climate Group Netherlands B.V.:n hallituksen puheenjohtajalla Joseph Kulingilla on laaja kokemus Alankomaiden markkinoista.

-Kun Nordic Climate Group esitteli ajatuksiaan ja strategiaansa laajentumisesta Pohjoismaiden ulkopuolelle, se oli hyvin mielenkiintoista. Konsernin kasvu Pohjoismaissa sijaitsevien toimipaikkojen myötä on vaikuttavaa, ja on innostavaa olla mukana kehityksessä konsernin Alankomaiden toimintojen puheenjohtajana. Compair ja T&S ovat alusta alkaen erinomainen alusta kansallisen kasvun jatkamiselle. Luottamus konseptiin näkyy siinä, että yritykset luoneet yrittäjät jatkavat nykyisissä tehtävissään, kuten muissa konsernin ostamissa yrityksissä”, Joseph Kuling sanoo.

Nordic Climate Group keskittyy auttamaan asiakkaitaan minimoimaan ilmastojalanjälkeä ja maksimoimaan energiatehokkuutta. Suunnitelmana on jatkaa Pohjois-Euroopan johtavan konsernin rakentamista vahvan kasvun avulla sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Malli perustuu yrittäjyysvoimaan, hajautettuihin liiketoimintayksiköihin, joissa tehdään yhteistyötä liiketoiminnassa, hankinnoissa, ostoissa ja henkilöstön koulutuksen ja teknisen asiantuntemuksen jakamisessa.

Lue koko tiedote täältä:

Nordic Climate Group

Nordic Climate Group on Pohjois-Euroopan johtava jäähdytys-, lämmitys ja energiatehokkaita palveluratkaisuja toimittava yrittäjävetoinen konserni. Sen tavoitteena on olla esikuva kestävissä ilmastoratkaisuissa – kattaen koko prosessin ideasta suunnitteluun, asennuksesta toimitukseen sekä ylläpitoon ja huoltoon asti. Konserni on perustettu vuonna 2021, ja siihen kuuluu yli 80 paikallista toimipaikkaa viidessä eri maassa sekä yli 1 600 työntekijää. Nordic Climate Groupin omistaa laaja joukko yrittäjiä ja työntekijöitä yhdessä Altor Fund V:n kanssa.

Lue lisää: NCG – Ainutlaatuinen kylmäalan yhteenliittymä lisää investointeja ja alan työpaikkoja Suomessa >