Kolme merkittävää syytä, miksi vuosihuoltaa kylmälaitteet ennen kesää!

Me MV-Jäähdytyksellä tiedämme, kuinka yleistä on kylmälaitteiden rikkoutuminen lämpimien kesäpäivien aikana. Korkeammat ulkolämpötilat ja ilmankosteus vaativat enemmän kylmälaitteilta, ja tuovat näin ollen myös lisää haasteita. Onneksi hyvin tehty vuosihuolto auttaa kylmälaitteita toimimaan tehokkaammin ja kestämään pidempään. Nyt lämpimien ilmojen saapuessa onkin hyvä aika korostaa kolmea tärkeää syytä, miksi tehdä vuosihuolto ajoissa ennen kesän kuumimpia aikoja:

  1. Kylmälaitteiden kompressorivikojen ennaltaehkäisy:
    • Kompressori on kriittinen osa kylmälaitteen toiminnalle, ja sen hajotessa, ei myöskään jäähdytys enää toimi. Kompressoreissa onkin tärkeää analysoida säännöllisesti kylmäaineen ja öljyn laatua sekä pitää huolta, ettei kylmäainepiiriin pääse kertymään kosteutta. Kosteuden kertyminen voi johtaa siihen, että kompressori menee oikosulkuun, jolloin se hajoaa. Tämän komponentin hajoaminen on yleisesti ikävää, sillä uuden hankkiminen on usein hyvin kallista. Onneksi kuitenkin säännöllisellä huollolla voi varmistaa, että kompressori saisi mahdollisimman pitkän käyttöiän ja näin ollen vältyttäisiin myös näiltä arvokkailta menetyksiltä.
  2. Energiatehokkuuden parantaminen:
    • Vuosihuollon yhteydessä kylmälaite säädetään, puhdistetaan sekä tarkistetaan tiivisteiden osalta niin, että myös energiatehokkuus laitteessa paranee. Likainen laite ei pysty sitomaan suunniteltua määrää energiaa, ja tämän seurauksena kompressori joutuu käymään enemmän. Näin ollen myös sähkönkulutus kasvaa. Huonojen tiivisteiden osalta kylmälaitteeseen puolestaan pääsee lämpöä sekä kosteutta, joka vaikuttaa suoraan myös laitteen energiatehokkuuteen.
  3. Hygieenisyys ja laadukkaampi huoneilma:
    • MV-Jäähdytyksellä pidetään huolta myös kylmähuoneessa olevan lämmönsiirtimen puhdistuksesta ja desinfioinnista. Tämä on hyvä tehdä säännöllisesti sillä likainen laitteisto kerää paljon epäpuhtauksia ja bakteereja. Hyvällä desinfioinnilla varmistetaan hygieenisyys elintarvikesäilytyksessä sekä laadukkaampi huoneilma.

Voidaan siis todeta, että hyvin hoidetut kylmälaitteet eivät vain pidä kylmätuotteitasi turvallisena, vaan myös auttavat sinua säästämään energiaa sekä vähentämään stressiä kesän kiireisinä aikoina.  Me MV-Jäähdytyksellä myös opastamme mielellämme, miten voit itse parantaa sekä pidentää kylmälaitteidesi käyttöä. Varaa ajoissa vuosihuolto MV-Jäähdytykseltä, ja varmista näin kylmälaitteidesi toimivuus. Ota yhteyttä numeroon: 020 786 1900