Invertteriohjattu maalämpöpumppu – Suomen suurin huoltoyhtiö
Sininen viiva Sininen viiva

Invertteriohjattu maalämpöpumppu

Invertteriohjattu maalämpöpumppu tarkoittaa maalämpöpumppua, joka käyttää invertteriteknologiaa lämmön talteenoton ja siirron tehokkuuden parantamiseksi. Invertteriohjattu tarkoittaa, että laitteen kompressorin nopeutta voidaan säädellä tarkasti tarpeen mukaan, mikä tekee laitteesta energiatehokkaamman ja voi parantaa sen toiminnan taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Tavanomaisissa maalämpöpumpuissa kompressori käy yleensä vain täydellä teholla tai on pois päältä, mikä johtaa suurempiin energiahäviöihin ja -kulutukseen. Invertteriohjatut maalämpöpumput sen sijaan voivat säätää kompressorin toimintaa sujuvasti ja dynaamisesti, vastaten paremmin kiinteistön sen hetkelliseen lämmitys- tai viilennystarpeeseen. Tämä ei ainoastaan vähennä energiankulutusta, vaan myös pidentää laitteen käyttöikää ja parantaa sisäilman mukavuutta.

Invertteriohjattu maalämpöpumppu on siis erinomainen valinta, kun halutaan investoida pitkäaikaiseen, kestävään ja taloudelliseen lämmitysratkaisuun. Tämän teknologian avulla on mahdollista hyödyntää maaperän lämpöä tehokkaasti, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon niin uudisrakennuksiin kuin vanhojen kiinteistöjen peruskorjauksiinkin.

Invertteriohjattu maalämpöpumppu vai tavallinen maalämpöpumppu?

Invertteriohjattu maalämpöpumppu

Ikoni, jossa peukku ylhäällä

Hyödyt:

 • Energiatehokkuus: Invertteriteknologian ansiosta maalämpöpumppu voi säätää kompressorin tehoa tarpeen mukaan, mikä vähentää energiankulutusta ja säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä.
 • Tehon säätely: Dynaamisen tehoalueen ansiosta invertteriohjattu pumppu voi vastata lämmitys- tai viilennystarpeeseen tarkemmin, mikä parantaa sisäilman mukavuutta.
 • Pienempi kuluminen: Koska laite ei käynnisty ja pysähdy jatkuvasti, kompressorin ja muiden osien kuluminen vähenee, mikä pidentää laitteen käyttöikää.
 • Hiljaisempi toiminta: Invertteriohjattu maalämpöpumppu toimii usein hiljaisemmin verrattuna perinteiseen maalämpöpumppuun, koska kompressori ei käy jatkuvasti täydellä teholla.

Tavallinen maalämpöpumppu

Ikoni, jossa peukku ylhäällä

Hyödyt:

 • Alhaisemmat hankintakustannukset: Tavanomaiset maalämpöpumput ovat yksinkertaisempia rakenteeltaan, mikä tekee niistä edullisempia.
 • Yksinkertaisuus ja luotettavuus: Vähemmän monimutkainen teknologia voi tarkoittaa vähemmän huoltoa ja pitkän aikavälin luotettavuutta joissakin tapauksissa.
Ikoni, jossa peukku alhaalla

Rajoitukset:

 • Korkeammat hankintakustannukset: Invertteriteknologia tekee laitteesta monimutkaisemman ja alkuun kalliimman hankkia, vaikka pitkän aikavälin säästöt voivatkin kompensoida tätä.
 • Mahdollisesti monimutkaisempi huolto: Teknologian monimutkaisuuden vuoksi mahdolliset huollot ja korjaukset voivat vaatia erikoisosaamista.
Ikoni, jossa peukku alhaalla

Rajoitukset:

 • Alempi energiatehokkuus: Kompressorin päälle/pois-toiminto aiheuttaa suurempaa energiankulutusta ja kasvattaa kustannuksia pitkällä aikavälillä.
 • Mahdolliset lämpötilan vaihtelut: Tavanomaiset järjestelmät eivät välttämättä pysty säätämään lämmitys- tai viilennystehoa yhtä tarkasti , mikä voi johtaa sisäilman lämpötilan vaihteluihin.
 • Suurempi kuluminen: Jatkuva päälle/pois -kytkeminen voi kuluttaa kompressoria ja muita osia nopeammin.

Valinta invertteriohjatun ja tavallisen maalämpöpumpun välillä riippuu monista tekijöistä, kuten alkuinvestoinnin budjetista, energiansäästötavoitteista, sisäilman mukavuusvaatimuksista ja pitkän aikavälin kustannustehokkuudesta. Invertteriohjattu maalämpöpumppu tarjoaa monia etuja erityisesti energiatehokkuuden ja toiminnan mukavuuden osalta, mutta sen korkeammat alkuinvestoinnit voivat olla este joillekin. Tavallinen maalämpöpumppu voi olla järkevä valinta, kun halutaan yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu, jossa alhaisemmat hankintakustannukset ovat prioriteetti.

Suomen suurin huoltoyhtiö

Ota yhteyttä!

Haluatko avointa tiedonkulkua ja luotettava palvelua?
Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä.